Az Uber megostromolja az első erdélyi várost

A célpont: Erdély fővárosa.
Hirdetés

A népszerű személyszállító szolgáltatás augusztus első hetében rohanja meg Kolozsvárt. Az Uber első romániai hódítása Bukarest volt, még 2015-ben, és a visszajelzések szerint igen nagy sikernek örvend ma is.

Na de nézzük, mi fán terem az Uber, ha netán valaki nem ismeri. Rémesen egyszerű: ahelyett, hogy az ember felhívna egy céget, hogy küldjenek már egy autót (ami, ugye, néha hosszú perceket vesz igénybe, arról az esetről nem is beszélve, amikor kedvesen felszólítanak, hogy ugyan hívd már vissza őket, mert nincs autó), egy okostelefonos applikáció segítségével választ egyet a közelben lézengő taxik közül. (Megkockáztatjuk: emlékeztet kicsit a Pokémon Góra.) És persze nem csak profi sofőrök jelentkezhetnek a jelzésünkre, hanem bárki, aki regisztrál a rendszerbe. (Ez az egyik oka annak, hogy a profik mérget köpnek az Uberre.) Ja, az árak is többnyire alacsonyabbak, mint a taxitársaságoknál. Hogy miért? Egyszerű: az Uber kiiktatta a közvetítőt, vagyis a taxitársaságot. Így diszpécserre, de autóflottára sincs szükség. És ez a másik ok, amiért a profik utálják az Ubert.

Na de vissza a közelgő ostromhoz. Az Uber választása azért esett éppen a Kincses Városra, mert az értékelések szerint Kolozsvár Közép- és Kelet-Európa legdinamikusabb és leginnovatívabb városai közé tartozik. „Az Uber alkalmazást máris kolozsváriak ezrei töltötték le. Több száz autóvezető jelentkezett nálunk, jelezve, hogy a partnerünk szeretne lenni. Boldogan jelentem: augusztusban kezdünk Kolozsváron”, jelentette ki Nicoleta Schroeder az Uber Románia ügyvezetője.

Pontosítás: első lépésként az uberX alapszolgáltatás fog működni Kolozsváron. Jó überezést kívánunk mindenkinek!

Hirdetés

 

Fotó: businessofapps.com

Hirdetés