Olasz vonatszerencsétlenség: 20-ra nőtt a halálos áldozatok száma

A korábbi mérleg 11 volt.
Hirdetés

Kedden délelőtt két személyvonat ütközött frontálisan Dél-Olaszországban, Corato és Andria települések között, Bari városának közelében. A négy-négy kocsiból álló szerelvények ütközése következtében egyes vagonok teljesen szétzúzódtak.

Mentők, tűzoltók, rendfenntartó egységek tucatjai dolgoznak a helyszínen, hogy kiszabadítsák a bent rekedt utasokat. A mentés azért is bonyolultabb, mert a katasztrófa lakott területen következett be, jegyezte meg az olasz tűzoltóság szóvivője. Több tucat sérültet a környező kórházakban kezelnek.

A román külügyminisztérium kapcsolatban áll a helyszínnel a cataniai konzulátuson keresztül, és tájékoztatják a hazai közvéleményt, amennyiben román állampolgárok is életüket vesztették a szerencsétlenség során.

A Baritól észak-nyugatra haladó egyetlen vasútvonalon naponta 200 szerelvény halad végig. Jelenleg is dolgoznak egy második vasútvonal építésén, éppen azért, hogy csökkenthessék a szerelvények összeütközésének kockázatát.

Az utolsó nagy olasz vonatkatasztrófa 2009-ben következett be: egy tehervonat kisiklása következtében keletkezett tűzben 30 személy vesztette életét.

Hirdetés

 

Fotó: andrialive.it

Hirdetés