Kincseket rejtegetnek az építészek

Amiket bárki megtalálhat, aki benevez a kincsvadászatra. Vagy nyitott szemmel jár az utcákon. Tangót tanulhatunk a szabadban, sőt híres építészek otthonaiba kukkanthatunk be.
Hirdetés

Tiszta szerencse, hogy az építészhallgatók ide pottyantották ezt a pavilont a kolozsvári Deák Ferenc utca elejére, mert így rábukkantunk az idei Építészei Napokra. Hétfőtől vasárnapig tartanak, és idén eléggé szakbarbár a program:

  • szakkiállítások nyíltak meg az Urániában és a Minerva galériában,
  • csütörtöktől szombatig konferencia zajlik a Művész moziban külföldi meghívottakkal,
  • projekt- és folyóiratbemutatók az Urániában és egyéb vendéglátóipari egységekben,
  • és persze minden este buli. Részletek itt.
Ezekről természetesen a laikus közönség sincs kizárva, de amivel igazán meg akarnak szólítani idén az építészhallgatók, azok a pavilonok (egy a Deák Ferenc utcában, egy a Györgyfalvi-tavak mögött a zöldben), játék, tánc és film.
 
 
Pavilon a Deák Ferenc utcában
 
 
 
A központi pavilon hűsíteni nem hűsít, de natúr dekorációval próbálja legalább ezt az érzést kelteni.
 
Itt lehet ingyenesen argentin tangót tanulni szombat délután hattól Oana Laura Pop tánctanártól.
 
Szombat este a Művész moziban valami titokzatos fog történni, legalábbis a Deep Sound of Maramures címből és ebből a leírásból nem sikerült beazonosítanunk, hogy csak koncert / buli lesz vagy filmvetítés is, mindesetre egyedi élményt ígérnek a szervezők.
 
Filmvetítés viszont több is lesz: ma este fél kilenctől ugyancsak a Művész moziban Francesca Molteni 2014-es dokfilmjét, a Where Arhcitects Live címűt láthatjuk arról, hol élnek a híres építészek, milyen lakásban, és mit gondolnak az otthonról mint olyanról. A filmben Shigeru Ban, Mario Bellini, David Chipperfield, Massimiliano és Doriana Fuksas szólal meg.
 
A kincsvadászat pedig vasárnap este héttől nyolcig tart a Györgyfalvi-tavak közül a leghátsó mögött épített pavilonnál, legalábbis ott kell jelentkezni 2-5 fős csapattal, egy pár ellenálló papuccsal és fényképezni tudó mobiltelefonnal. Vadászat után parti ugyanott.
 
 
Mere treaba
 

Addig is Megy a munka! – üzeni a fiatalember pólója, miiután viselője segített rögzíteni a rendezvény plakátjait.

Hirdetés