Bölöni László ráborította az asztalt a románokra

A magyarok tökösek! A románok meg töketlenek!
Hirdetés

Bölöni László, a romániai foci szeretve gyűlölt csillaga (emlékszünk: amikor győzött Románia, a mi Lacink volt, amikor meg vesztett, hirtelen bozgorrá változtatták a mioritikus kommentátorok) szabályosan kiakadt a román válogatott hétfő esti katasztrofális szereplése után. Az Adevărul lap interjút készített vele, és a riporter is elcsodálkozott az általában udvarias, halk szavú sportember kemény hangvételén.

Bölöni kerek perec kijelentette: ennek a román csapatnak nincsen karaktere. Jellegtelen! Vannak ugyan jó játékosok (például Dragoș Grigore, Pintilii, Stancu és Andone), de ez távolról sem elég az üdvösséghez. Románia válogatottjának jelen pillanatban nincs támadó játékosa. Ali Becről pedig alaposan megmondta a véleményét: kövér, lassú és bűzlik a lustaságtól.

És ha már megnyitotta a kritika csapját, Bölöni nem állt meg a válogatottnál. Idézünk: „A hazai bajnokság egy szar! Kritikán aluli! Nagyon szomorú a hazai bajnokságra nézve, hogy Alibec volt a legjobb. Nincs mit mndjak erről a bajnokságról. Ha ebből indulok ki, Alibec agy Balkán-bajnokságra jó lenne. De nem egy Európa-bajnokságra.”

Na de akkor ki a hibás az Eb-buktáért? Bölöni szerint mindenki. Persze az edző az, aki elsőként kapja a pofont. De csak őt hibáztatni még nagyobb hiba. Ugyanoda vezet, ami eddig is történt: leváltanak egy szövetségi kapitányt, egy szövetségi elnököt, de a lényeg nem változik.

A riporter természetesen rákérdezett a magyarokra is. Idézünk: „A magyarok szerény meccseket játszottak. Megverték Ausztriát, ami nem egy európai foci-nagyhatalom, és nagy szerencsével döntetlent játszottak Izland ellen. Valóban van egy-két jó játékosuk, és a következő években lesz még néhány.”

És akkor mégis hogy tudtak a magyarok ennyi pontot összegyűjteni? Hát úgy, hogy tökösek. A románok pedig töketlenek. És folyton hazudnak maguknak. Úgy gondolják, egy kis ügyeskedéssel sikerülni fog. Hát nem. Sosem sikerül.

Hirdetés

Ebben (is) nagyon egyetértünk Bölöni Lászlóval.

 

Fotó: diacaf.com

Hirdetés