Lecseréli az Adidas az Eb focilabdáit

A dizájnnal is éreztetni akarja, hogy a kieséses szakaszban már mindennek tétje van.
Hirdetés
A nyolcaddöntőkre lecseréli az Adidas a csoportmérkőzéseken használt labdákat a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon – jelentette be kedden a vállalat. Eddig még nem fordult elő, hogy ekkora sporteseményen menet közben cseréljék ki a hivatalos labdákat.
 
Az új, Farcas-nak nevezett labda dizájnja nagyban hasonlít a csoportmeccseken rúgott, Beau Jeu névre keresztelt hivatalos sporteszközére. A két labda ugyanolyan szerkezetű, a típust 18 hónapig fejlesztették a Brazuca nevű vébélabda legjobb elemeiből, áll a közleményben: javítottak a felszíni struktúráján, a tapadásán és a láthatóságán. A labdákat egymástól függetlenül tesztelték a legjobb játékosok, mint például Gareth Bale vagy Iker Casillas.
 
A váltást a cég azzal indokolta, hogy az új név franciául kiabálást jelent (ezt nem sikerült szótárral igazolnunk), és sugallja a bizonytalanság felszámolását és a játék ritmusának emelését a kieséses szakaszban. A piros és fekete szín robbanása a labdán a kieséses szakasz előreláthatatlanságát ragadja meg a közlemény szerint, míg a Beau Jeu dizájnja a csoportmérkőzések taktikus focijára utalt.

Hirdetés