Fagyifeszt: kitört a nyár a Főtéren

A Fagyifeszt úgy fogja össze a nemeket, korokat és ízléseket, mint a fagyott tejszín a banánt és az áfonyát. Gombócmustra.
Hirdetés
A gondosan az évzárók évadjára időzített Fagyifeszt idén csak a tér egyik felét foglalja el. A másikra színpad települt, ahol most épp a Fanfara Transilvania hangol az esti koncertsorozatra, mert ma este Kolozsvár nem alszik. Annyira kusturicás ettől a tér, hogy mindenki vigyorog az ablakunk alatt.
 
 
Palacsintaszelfi 
Tölcsérben van, mégsem fagyi, mi az? (Kommentben várjuk a tippeket! 🙂
 
A fagylaltos standokat már névről is ismerjük, tudjuk, milyen ízekkel nyomul a Corso, a nagyi fagyija vagy a La Strada, és hogy Eb-s labdát ad Betty a labdányi gombóc helyett. Az idei kiadáson viszont több újdonság is feltűnt:
 
 
Limonádé
 
  1. Nemcsak fagyigombócok gömbölyödnek a téren. 
  2. A limonádéssal átellenben fánkjellegű gombócok kerekednek. A fánksütő néni viszont gusztustalanul cigizett az alapanyagok körül, ezért ő most kimarad a mai reklámanyagunkból.
  3. Különleges ízekkel (bodza, levendula, rebarbara) csábít egy kerek és őszinte sátor: minden típusnál fel van tüntetve, hogy az egzotikus aromák milyen dextrózokkal keverednek.
  4. Az idei sztár kétségkívül a spaklis fagyi. Ott készül az orrunk előtt, látjuk, mit tesznek bele, hogyan fagy a gyümölcsök köré a pléhlapra öntött tej és tejszín, hogyan vagdalják össze fagyivá. Guszta és nem olcsó.
 
Spaklis fagyi
 
Van mit a tejbe aprítaniuk. 
 
 
Nyalakodás rulz
 
A lényeg továbbra is az össznépi nyalakodás kortól és nemtől függetlenül, amelynek csak a zsebünk, a fesztiválzárás és a torokgyulladás szabhat határt.

Hirdetés