Bernd Storck nagyon tud cserélni

Izlandi öngóllal csikarta ki a döntetlent második Eb-mérkőzésén a magyar labdarúgó-válogatott Marseille-ben. Húszezer helyben szurkoló magyar örömére.
Hirdetés
Óvatos focival indult a meccs, a magyarok birtokolták többet a labdát, de türelmes passzolgatással sem találtak rést a teljes csapattal saját térfelére visszazáró izlandi csapat védőfalán. Dzsudzsák két átlövési kísérletét blokkolták a védők, majd mikor sikerült kilépnie, Ragnar Sigurdsson becsúszva szerelte. 
 
Félóra után jött feljebb az izlandi csapat, a Kádárról leforduló Gudmundsson lövését Király lábbal védte. 
 
A következő izlandi kontrát Guzmics blokkolta, de a szögletnél Király kiejtette a labdát, amely Gudmundsson elé pattant,aki Kádárral ütközött, az orosz bíró pedig 11-esnek látta az esetet. Többmillió magyar nagyon nem, de ez nem zavarta Gylfi Sigurdssont abban, hogy a jobb alsó sarokba lőjje a büntetőt.        
 
A második félidőben Izland teljesen feladta támadási szándékait, Dzsudzsákék gyakorlatilag kézilabdás módra passzolgattak az ellenfél tizenhatosa körül. A nyomás pedig fokozatosan hozta a helyzeteket is, de Halldórsson kapus bizonytalanságait sokáig nem sikerült kihasználni. 
 
Bernd Storck az utolsó 25 percben három friss csatárt cserélt be, és húzása a hajrában bejött: Nikolics jobboldali betörésből adott a kapu elé, ahol a Böde elöl menteni igyekvő Sævarsson saját kapujába sodorta a labdát. A végére maradt egy Szalai-lövés, majd egy 16 méteres izlandi szabadrúgás, amely azonban elakadt a sorfalban.
 
 
A magyar válogatott 4 ponttal várja az esti Portugália–Ausztria mérkőzést és az utolsó fordulót, és az már biztos, hogy az első három hely valamelyikén végez az F csoportban.
 
Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott német szövetségi kapitánya az Izland elleni döntetlen után azt mondta: büszke csapatára. A szakvezető közvetlenül a meccs után nyilatkozott az M4 Sportnak.
 
„Az elsőtől a kilencvenedik percig mindent beleadtunk. Mindent megkockáztattunk, és ezzel sokat nyertünk, gratulálok az egész csapatnak!” – szögezte le. „Lényegtelen, hogy a büntető jogos volt-e. A csapat nagyon sokat fejlődött, nagyszerűen játszott. Továbbra is futballoztunk, ez látható a labdabirtoklásból is. Nagyon megérdemeltük, közel állunk a továbbjutáshoz” – mondta Bernd Storck az izlandiakkal játszott 1-1 után.
 
A szombaton elért döntetlennel a magyar csapat az esti portugál-osztrák mérkőzés előtt az élen áll a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjában.
 
 
F csoport, 2. forduló: Izland–Magyarország 1-1
Marseille, Stade Vélodrome, 60 842 néző. Vezette: Szergej Karaszev (orosz)
Izland: Halldórsson – Sævarsson, R. Sigurdsson, Árnason, Skúlason – Gudmundsson, G. Sigurdsson, Gunnarsson (Hallfredsson, 66.), Bjarnason – Sigthórsson (Gudjohnsen, 84.), Bödvarsson (Finnbogason, 69.). 
Magyarország: Király – Lang, Juhász (Szalai, 84.), Guzmics, Kádár – Nagy – Dzsudzsák, Gera, Kleinheisler, Stieber (Nikolics, 66.) – Priskin (Böde, 66.).
Gólszerzők: G. Sigurdsson (40., 11-esből), illetve Sævarsson (88., öngól)
Sárgalap: Gudmundsson (42.), Finnbogason (74.), Sævarsson (77.), Kádár (81.), Kleinheisler (83.), Nagy (90+1.)
A csoport állása: 1. Magyarország 4 pont, 2. Izland 2, 3. Portugália 1, 4. Ausztria 0.

Hirdetés