Voks populi
béel
2016. június 7. kedd, 10:59
Közel 98 százalékos feldolgozottságnál minden eldőlt.

A Központi Választási Iroda (BEC) által délelőtt 10 órakor közzé tett, 97,99 százalékos feldolgozottságú adatok szerint sem változott a vasárnapi önkormányzati választások után kialakult sorrend: a Szociáldemokrata Párt (PSD) a polgármesterekre leadott szavazatok 37,62 százalékát szerezte meg, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) 32,80, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) 5,74, független jelöltek 5,74, az RMDSZ pedig 4,35 százaléknyi voksot kapott. Az az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) 0,29, a Magyar Polgári Párt (MPP) 0,27 százalékot kapott. Az RMDSZ esetében ez 195, az MPP-ében 13 mandátumot jelent, az EMNP-nek nincs polgármestere.

Helyi közgyűlések:

PSD 36,12, PNL 30,90, ALDE 6,47, RMDSZ 5,49, Népi Mozgalom (PM) 3,97, EMNP 0,49, MPP 0,27. Az RMDSZ 2281, az EMNP 207, az MPP 158 tanácsossal rendelkezik.

Megyei közgyűlések:

PSD 37,70, PNL 32,10, ALDE 6,16, RMDSZ 5,56, PM 4,19, EMNP 0,51, MPP 0,22. Az RMDSZ 93, az EMNP és az MPP egyaránt 6 mandátummal rendelkezik.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/15589
Az ukrán nyelvű plakátok Ungvár, Munkács és Beregszász melletti főutak mentén jelentek meg.
Miután a Velencei Bizottság nyilvánosan is elkezdett aggódni a btk és az igazságügyi törvények módosításai miatt.
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.