Rájuk büszke a Nőszervezet

Női kvótára nem lehet büszke, mert az nincs, de öt településen magyar hölgyet választottak polgármesternek. Szórványtelepülés szinte mindegyik.
Hirdetés
A június 5-i önkormányzati választás eredményei alapján kettővel több hölgy polgármestere lesz az RMDSZ-nek, mint az előző mandátum során, így összesen 5 településen választotta meg vezetőjeként a helyi közösség az RMDSZ Nőszervezetének jelöltjét – írja az RMDSZ mai közleményében.
 
Szilágybagoson Marina Ida, Bihar községben Nagy Gizella, a Kolozs megyei Bálványosváralján Mureșan Ildikó folytatja az elkezdett munkáját, míg a Fehér megyei Székelykocsárdon Csegezi Edit-Zsuzsannának, illetve az Arad megyei Kisiratoson Korondi-Józsa Erikának szavaztak bizalmat.
 
„Idén több hölgy vállalta a megmérettetést az önkormányzati választásokon, és a hölgy polgármesterek számának növekedése azt bizonyítja, hogy a helyi közösségek értékelik a nők munkáját és odaadását, továbbá megfelelően felkészültnek tartják őket a polgármesteri tisztség betöltésére. Itt külön említeném Székelykocsárdot, hisz nagy elismerés számunkra, hogy 26 év után először egy hölgy személyében választottak magyar polgármestert a településen. Ugyanakkor Kolozsváron elért eredmény is arról tanúskodik, hogy a magyar közösség meg tud bízni egy nő tudásában és tapasztalatában, és reméljük, hogy Horváth Anna az elkövetkező négy évben is folytatni tudja alpolgármesteri tevékenységeit” – fogalmazott Biró Rozália, az RMDSZ Nőszervezetének elnöke, aki egyaránt gratulált a választásokon elindult, illetve mandátumot nyert nőknek.

Hirdetés