Voks populi
szabot
2016. június 7. kedd, 19:03
Ilyen is van: Babadagban a PNL jelöltje egyetlen vokssal nyert a PSD jelöltje ellen.
Babadag városának polgármesteri tisztségét egyetlen szavazatnyi többséggel nyerte el a PNL jelöltje, Georgian Caraman PSD-s ellenjelöltjével, Iordan Năstaséval szemben — írja az Agerpres hírügynökség.
 
A megyei választási bizottság szóvivője szerint ezért késett a Tulcea megyei szavazatok összesítése, Babadagban ugyanis háromszor számolták újra a voksokat, az eredmény pedig egyetlen szavazatnyi különbség lett: a fiatal liberális jelöltre 1916-an, a szociáldemokrata jelöltre 1915-en szavaztak.
 
Ezzel együtt a városi tanácsban a PNL-nek csak nyolc tanácsosa lesz, míg a PSD-nek kilenc. Caramannak pedig ez lesz a második polgármesteri mandátuma.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/15602
Az ukrán nyelvű plakátok Ungvár, Munkács és Beregszász melletti főutak mentén jelentek meg.
Miután a Velencei Bizottság nyilvánosan is elkezdett aggódni a btk és az igazságügyi törvények módosításai miatt.
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.