Kisztrájkolták maguknak a vakációt a honatyák

Hivatalosan is kampányszabadságra mennek a képviselők, ha már gyakorlatilag mindenki otthon van.
Hirdetés
Június 7-ig választókerületeikben dolgoznak a képviselők, döntötte el a házbizottság. A döntést ma közölte Niculae Mircovici háznagy, írja a Mediafax hírügynökség.
 
Miért mondjuk azt, hogy jövünk Bukarestbe dolgozni, és költsük fölöslegesen a pénzt, miközben láthatták, hogy ma sem gyűlt össze a kvórum – magyarázta az újségíróknak Mircovici. 
 
Vagyis a képviselők nem mentek be a parlamentbe dolgozni, mire a házbizottság eldöntötte, hogy akkor dolgozzon mindenki otthon. Mit ad isten, épp az önkormányzati választások hivatalos kampányidőszakában.
 
A szenátorok már egy hete vakáción vannak, pontosabban a választókerületeikben, a szenátus elnöke, Călin Popescu Tăriceanu pedig nem zárta ki, hogy ott is maradjanak az önkormányzati választások lejártáig. Ha szükséges, összehívja a felsőház bizottságát, mondta, de ennek keddi ülését is kvórumhiány miatt fel kellett függeszteni: hat szenátor jelent meg, a testület pedig csak hét szenátorral döntőképes. 
 
Azt tárgyalták volna, adjanak-e helyt a DNA kérésének, hogy a korrupcióellenes ügyészek bűnvádi eljárást indítsanak Titus Corlăţean szenátor, volt külügyminiszter ellen a 2014-es elnökválasztás külföldi elszabotálása miatt. 
 
Ha nagyon sürgős ügyek merülnek fel, akkor összehívja a szenátorokat június 5. előtt is, mondta Tăriceanu a felsőház munkabeosztását firtató újságíróknak.

Hirdetés