Kiengedték Kolozsvár korrupt ex-polgármesterét

Feltételesen szabadlábra helyezték Sorin Apostu volt polgármestert, aki korrupció miatt ült börtönben.
Hirdetés
Feltételesen szabadlábra helyezték hétfőn Sorin Apostut, Kolozsvár volt polgármesterét, aki okirathamisítás, megvesztegetés, befolyással való üzérkedés és pénzmosásra való felbujtás miatt töltötte négy és fél éves börtönbüntetését a besztercei fegyházban.
 
Hétfőn a bíróság megalapozatlanként elutasította a DNA fellebbezését Apostu feltételes szabadlábra helyezését jóváhagyó ítélet ellen, így a volt polgármester délután már el is hagyhatta a büntetésvégrehajtási intézetet.
 
A besztercei bíróság alapfokon április elején hagyta jóvá Apostu kérelmét, hogy feltételesen szabadlábra kerüljön. Az első kérelmét már tavaly decemberben jóváhagyta a bíróság, de februárban a DNA fellebbezett arra a sürgősségi kormányrendeletre hivatkozva, amely idéntől megtiltotta, hogy 30 nappal csökkentsék a büntetését azoknak, akik „tudományosnak” nevezett művet írnak a börtönben.
 
A DNA 2011-ben indított bűnvádi eljárást Apostu ellen, akit a bíróság 2013-ban három és fél, a DNA fellebbezésére 2014 júliusában négy és fél év fegyházbüntetésre ítélt.

Hirdetés