Budapest, beautiful city!

Az amerikai helyettes védelmi miniszter szénné égette magát a deveselui ceremónián.
Hirdetés

Csütörtökön nagy csinnadrattával felavatták az Olt megyei deveselui katonai bázison az amerikai rakétavédelmi rendszer romániai elemeit. Az ünnepélyes keretek között tartott rendezvényen részt vett és beszédet mondott többek között Jens Stoltenberg NATO-főtitkár, Robert O. Work amerikai helyettes védelmi miniszter és Dacian Cioloș miniszterelnök.

Az esemény egyik „fénypontja” azt volt, hogy Robert O. Work, aki, még egyszer: az Amerikai Egyesült Államok helyettes védelmi minisztere, nem valami sötét, vadászpuskás Kentucky-i redneck, aki nem tudja, mi van az államhatáron túl, összetévesztette Bukarestet Budapesttel.

„Igazi élvezet itt lenni, ez az első látogatásom Romániába. Szerettem volna, ha többet maradhatnék ebben a szép országban. Tegnap este Budapesten és a környéken töltöttem egy kis időt. Igazán csodálatos, gyönyörű helyek ezek” – mondta beszéde elején Work.

Ezek után már csak halványan merjük remélni, hogy az amerikai rakéták célzóberendezéseinek kezelői azért úgy nagyjából képben vannak legalább a kontinensek nevével…

Az ominózus kijelentés az alábbi videóban 36:50-től hallható:

 

Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro | Facebook

Hirdetés

Certificarea capacităţii operaţionale a sistemului de apărare antirachetă Chiar în aceste momente , la Deveselu, în Unitatea de Sprijin Naval, are loc…

 

Hirdetés