Mégsem mond le a kulturális miniszter

Operabotrány ide vagy oda, a húsvétot még kormánytagként szeretné ünnepelni, aztán majd meglátja.
Hirdetés

Facebook-oldalán jelentette be Vlad Alexandrescu kulturális miniszter, hogy korábbi döntésével ellentétben mégsem távozik posztjáról.

„Köszönöm mindenkinek az utóbbi napok támogatását: a szerdai és csütörtöki utcai megmozdulásokat, véleményeket, újságcikkeket, a számos kommentárt a közösségi hálón és a petíciókat, amelyeket annak érdekében indítottak, hogy kulturális miniszter maradjak” – kezdi Alexandrescu.

Mindebből azt a következtetést vonta le, hogy a kulturális intézmények általa elindított reformja találkozik a kulturális szférában megnyilvánuló, egyfajta általános megújulási elvárással.

Ezért úgy egyezett Dacian Cioloș miniszterelnökkel – aki félszájjal bár, de korábban lemondásra szólította fel őt – hogy a lemondását ortodox húsvét utánra halasztja.

Mint ismeretes, a miniszterelnök a Bukaresti Román Operában kialakult botrányos helyzet miatt szólította fel távozásra Vlad Alexandrescut. A bukaresti operában amiatt alakult ki hetek óta tartó feszültség, hogy Johan Kobborg dán balettművész és koreográfus lemondott az intézmény művészeti igazgatói tisztségéről, miután elmérgesedett a szakmai kapcsolata az opera ideiglenes vezérigazgatójával.

Hirdetés