Harminc napra bezárták a nagybányai polgármestert

Az illetékes bíróság megalapozottnak találta a korrupcióellenes ügyészek vádjait.
Hirdetés

Harminc napos előzetes letartóztatásba helyezte szerdán késő este a kolozsvári törvényszék Cătălin Cherecheşt, Nagybánya polgármesterét, akit kedden vett 24 órás őrizetbe az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA), amely vesztegetés folytatólagosan elkövetett elfogadásával gyanúsítja az elöljárót.

Ügyvédje szerint megfellebbezik az ítéletet, maga  Cherecheş pedig úgy vélekedett: az egész ügy annak tudható be, hogy választási kampány van.

Mint arról beszámoltunk,  Cherecheşt kedden a városházán vették őrizetbe, miután tetten érték, amint 30 ezer lejt vesz át a helyi labdarúgóklub elnökétől.

A DNA szerint  Cherecheş 2014-ben felkért egy személyt, hogy vállalja el a Nagybányai Városi Labdarúgóklub elnöki tisztségét, és megígérte, hogy az önkormányzat finanszírozza a klubot, és az adósságait is kifizeti. Cserében saját maga részére visszakérte a klubnak folyósított összeg egy részét. Ennek nyomán 2015 márciusa és augusztusa között a polgármester 70 ezer lejt kapott. Idén április 14-én aztán  Cherecheş 400 ezer lejt kért, azt azonban kikötötte, hogy csak 30 ezer lejnél nem nagyobb részletekben kapja meg.

Cherecheş ugyanakkor azt állítja: több ízben is a saját vagyonából segítette ki a nehéz anyagi helyzetben levő klubot, a klubelnök pedig azért kereste fel az irodájában, hogy visszaadja a kölcsönként a klubnak folyósított pénz egy részét.

Hirdetés