Vízbe ugrott a migránsokért a norvég miniszterasszony

És nem az úszómedencéjébe. Az Égei-tengerbe. És nem a hétvégén. Munkaidőben.
Hirdetés

Úgy tűnik, Skandináviának elgurult a gyógyszere. Egyszer itt van ez a Breivik nevű náci, aki 77 embert ölt meg, bezárták, aztán embertelen bánásmód miatt pert indított a norvég állam ellen (itt olvasható, mi fájt neki), és nyert. Aztán ott van Svédország miniszterelnök-helyettese, Asa Romson, aki simán balesetnek nevezte a 2001. szeptember 11-i amerikai terrortámadásokat.

És akkor most itt a kollektív elmebaj legújabb tünete, szintén norvég. Sylvi Listhaug, a norvég bevándorlási miniszterasszony leruccant a görögországi Leszboszra, hogy megnézze, miként mentik a migránsokat a Norvég Tengeri Mentő Társaság tagjai, írja az Independent. Listhaug asszony, aki egyébként a konzervatív Haladás Párt színeiben politizál (ha valaki esetleg furcsállja a konzervatív haladást, ne tegye, a norvég betegség ismeretében) igen meghatódott a mentők munkája láttán.

Sőt, az áldozatos mentés meg is ihlette. Olyannyira, hogy saját bőrén akarta kipróbálni, milyen érzés tengerbe esett menekültnek lenni. Magára kapott egy csinosnak kevésbé nevezhető, ám annál jobban szigetelő védőruhát, és kecsesen belecsobbant az Égei-tengerbe, melynek felszínén hosszú percekig lebegett, mielőtt kihúzták volna a mentők. A miniszterasszony szerint igen különleges élmény volt a csobbanás és a lebegés, továbbá beismerte, borzasztó érzés lehet egy menekültnek beesni a vízbe.

A viccesnek nem nevezhető kísérlet után felrobbant az internet. Sylvi Listhaug együttérző csobbanását többnyire gusztustalannak nevezték a kommentelők, de olyan ember is akadt, aki megjegyezte, hogy akkor ő most nyitott ablaknál fog aludni, hogy megtudja, milyen érzés otthontalannak lenni.

Nos, véleményünk szerint itt az ideje, hogy Skandinávia elmenjen egy pszichiáterhez. De sürgősen!

Hirdetés


Fotó: Twitter

Hirdetés