Túl korai még enyhíteni a dohánystopot

No nem a cigizők szerint, hanem a cigizést kocsmákból kitiltó törvényt kezdeményező honanya szerint.
Hirdetés

Alighogy megszavazták és életbe lépett a dohányzást a zárt nyilvános terekből kitiltó törvény, a honatyák már nekifogtak módosítani, ha már ennek a törvénynek a szigorát a saját bőrükön is érzik.

Az eredeti törvényt kezdeményező szociáldemokrata képviselő, Aurelia Cristea szerint viszont még túl korai módosítani, és legalább egy év kellene ahhoz, hogy fel lehessen mérni a törvény hatásait. Nem akar jóslatokba bocsátkozni a módosítás sorsa felől, nyilatkozta a Mediafax hírügynökségnek, de figyelmeztet, hogy a módosítás ne menjen szembe az Alkotmánybíróság indoklásával, amely a törvény céljaként a nemdohányzók védelmét állapította meg.
 
Ő amúgy a bukaresti belvárosi klubtulajdonosoktól úgy értesült, hogy eladásaik nem csökkentek a dohánystop bevezetése után.
 
A héten a szenátus jogi bizottsága már elfogadta, hogy azzal enyhítsenek a törvény szigorán, hogy zárt tereknek csak a minden oldalról fallal, illetve plafonnal határolt helyiségek minősüljenek, és hogy lehessen létrehozni külön termeket speciálisan a dohányzóknak, ahol a dohányzás mellett kávét, meleg italok és hűsítőt lehessen fogyasztani.
 
Dohányozni jelenleg csak a nemzetközi repülőterek tranzitzónájában lehet, a tranzitzónára vonatkozó korlátozást is eltörölnék.

Hirdetés