Most, hogy kitavaszodott: irány a színház!

A húsvéti nyuszi éppen a színházi világnapon érkezett, ezért a bolondok napján pótolják Thália ünnepét Kolozsváron.
Hirdetés

A Kolozsvári Állami Magyar Színház március 27. helyett április 1. és 3. között üli meg Thália ünnepét: színházzal, puzzle- és asztalitenisz-versennyel, koncerttel, játékdélutánnal és sok finom étellel, itallal.

A program pénteken, április 1-jén 20 órától a Tompa Gábor által rendezett Az öreg hölgy látogatása című előadással kezdődik.  Később, 22:30-tól hangszerekkel párbajozik a kolozsvári Loose Neckties Society és a sepsiszentgyörgyi Tesztoszteron Zenei Alakulat. A csatamező az emeleti előcsarnok lesz. A szervezők arra biztatnak, hogy „vedd fel a világnapi harci ruhát, öltözz magenta és fehér színekbe”. Még nem késő hazamenni átöltözni.

Szombaton, április 2-án 11 órától nyílnak meg a színház kapui, ahol 13:30-ig tart a Béres László rendezte A kétbalkezes varázsló gyerekelőadás, majd Belloni (Ledniczky Béla) bűvésszel találkozhatnak a lurkók az előcsarnokban, amit egy színházat felforgató játékdélután követ. Idén sem marad el a kulisszalátogatás, avagy séta a színházi harctéren: 14 órától Marosán Csaba, 15 órától Laczkó Vass Róbert, 16 órától Kántor Melinda vezeti körbe az érdeklődőket a színház titkos zugain. Az idegenvezetésre előzetes jelentkezés szükséges a vilagnap@huntheater.ro e-mail címen.

Kulisszatitok-keresőben

Este, színházi vacsorával várják az érdeklődőket  a VIA Étteremben (Inocențiu Micu Klein, 6 szám). A vacsorát Laczó Júlia főzi Bodolai Balázs, Imre Éva, Orbán Attila és Vindis Andrea közreműködésével. A fogásokat Albert Csilla, Árus Péter, Dimény Áron és Váta Loránd szolgálja fel, meglepetésekkel fűszerezve. Mindeközben Sigmond Rita többek között Hozier, Michael Jackson, Norah Jones, Stevie Wonder és Daft Punk dalait adja elő. Zongorán kísér Bereczki Mátyás. A vacsorára előzetes jelentkezés szükséges a contact@viarestaurant.ro e-mail címen vagy a +40 264 593 220-as és a +40 733 060 666-os telefonszámon. A részvételi díj személyenként 135 lej.

Asztalitenisz-bajnokság

Hirdetés

Végül április 3-án, vasárnap 13 órától kiköltöznek a Szamos-partra a rendezvények, ahol 13 órától asztalitenisz-bajnokság, majd este bográcsozás zárja a három napos programot. Közben 19 órától aki még nem látta, megtekintheti a Julius Caesart is Silviu Purcărete rendezésében.

Bolondos tavaszi színházünnepet kívánunk!

Fotók: huntheater.ro, Biró István

Hirdetés