Ha autonómia, akkor Bogdan Diaconu

A hős dák ismét elbődült.
Hirdetés

Lassan megszoktuk a pavlovi reflexet, hogy amint a mioritikus haza valamely pontján megmozdulnak a magyarok, elhangzik az autonómia kifejezés, meglebben egy székely zászló, Románia ügyeletes nacionalista ripacsa, Bogdán Diaconu is felüvölt, mint a dák zászló, ha szaladnak vele.

A tegnapi marosvásárhelyi felvonulás után az Egyesült Románia Párt (PRU) elnöke ismét nekidurálta magát Facebook-oldalán. Elnézést kérünk, ha esetleg már ismert baromságokat ismétlünk meg itt.

Hogyaszongya, be kell tiltani az efféle szélsőséges magyar felvonulásokat, amelyek Trianon ellen és Nagy-Magyarország mellett törnek lándzsát.

Aztán arról a rettenetes állam- és nemzetellenes bűntettről is értekezik a lánglelkű nemzetőr, hogy a felvonulók a magyar és a székely himnuszt énekelték. 

Azért figyelem, van itt egy újdonság! Diaconu szerint a tegnapi felvonulás a terrorizmust éltette. Na bakker! Hát igen, a felvonulók a magyar terroristák pártján álltak, akik tavaly december elsején ártatlan románokat akartak felrobbantani.

Hirdetés

Sőt, a dák géniusz azt is állítja, hogy a felvonulók nem kértek kevesebbet, mint a terrorizmushoz való jogot! A magyar szélsőségesek szólásszabadságát ki kellene egészíteni a szabad terrorcselekvési joggal. Ez azért már mégis csak sok!

Reméljük, hogy Diaconu úr kielégült egy ideig a tegnap esti Facebook-maszturbálás után. Persze minden attól függ, mikor hangzik fel újra az izgató hívó szó: autonómia.

Hirdetés