Vajdahunyad vára | A kép forrása a Wikipédia
Helló, turiszt!
szabot
2016. március 1. kedd, 21:52
Olcsó és pont jó 48 órára a brit bulvárlap újságírói szerint.

Erdélyben többminden van, nemcsak Drakula, írják a The Sun újságírói, akiknek útiajánlójába és vámpírhétvégéjébe a Törcsvár –Kolozsvár ív fért bele. 

Ha a cikkük címe szerint tényleg csak 48 órát töltöttek Erdélyben, és mindent meglátogattak, amit ajánlanak, akkor eléggé kapkodhatták a lábukat. Ajánlják 
  • a zernyesti medvemenedéket, ahol 80, fogságból kimentett állat él, 
  • a törcsvári kastélyt mint Bram Stoker megihletőjét, és nemcsak a kínzókamráját, hanem a kilátást is,
  • a sípályákat Brassó Pojánán és a pályákat kiszolgáló kocsmákat,
  • Segesvárt és házait, amelyek mintha mézeskalácsból készültek volna,
  • töltöttkáposztát Brassóban,
  • és Kolozsvárt mindenestül.
Itt az Ecsetgyárat és a Quadro galériát ajánlják a turistáknak, illetve a patikamúzeumot, valamint a rengeteg kávézót, bisztrót, kocsmát. Név szerint a Caminót említik, a Baraccát, a Joben Bistrót, a Sovietet és egészében a Hegyvölgy (Piezișă, egyetemista szlengben a Hányinger) utcát annak nagyon vegyes bár- és mulatófelhozatalával.
 
A The Sun cikkénél már csak a cikket ismertető Mediafax-anyag szórakoztatóbb, ahol elmagyarázzák, mitől steampunk a Joben Bistro, nem említik a patikamúzeumot, csak az anyaintézetét, az Erdélyi Történelmi Múzeumot, és Vlad Tepest Erdély uralkodójaként említik. A brit kiadvány természetesen nem megy bele ilyen történelmi és etnikai finomságokba, viszont mindenhol igyekszik feltüntetni az árakat és azt, hogy Erdély a brit turistának határozottan „jó vásár”.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/14082
A kincses város teátrumának előadása három díjat is nyert a pécsi fesztiválon.
A szuverén, egységes és oszthatatlan főromán vezérek elmagyarázzák. Hogy a magyarok is értsék. Vigyázat: POSZT-TRIANONI HUMORVESZÉLY!
Szigeti Enikő azt kéri Kelemen Hunortól, hogy váltsa le, vagy küldje kommmunikációs továbbképzésre Kali Istvánt.
Argentina után Peru is kihagyott egy büntetőt. Az akciógólokat ma szűken mérték a csapatok.
A törvényszék első fokon úgy ítélte meg, hogy nem szükséges érvényteleníteni az önkormányzati határozatot, mely lehetővé teszi a magyar feliratozást az iskolákban.
A Főpap, a Papok, a Kóristák, a Mártír/Tanúságtévő, a Jó Hívő és a többiek, megannyi figura a román hatalom színjátékában.
A nagybányai polgármester keresetlen szavakkal hajtotta el a vérbe a bukaresti vízfejet. Igaz, elsősorban gazdasági okokat sorolt fel az autonómia mellett, de már ez is nagy dolog.
A spanyolok gólgazdag döntetlent játszottak a portugálokkal, Uruguay megszenvedett a győzelemért a szívósan védekező Egyiptom ellen, Irán egyáltalán nem: marokkói öngóllal nyert.
A román nemzeti diskurzusban természetesen egyesülést illik mondani. Sőt, ha nem ezt mondja valaki, hazaáruló! De a tények makacs dolgok. Még a történelmiek is.
Vagyis, melyik lesz az a román párt, amely nyíltan felvállalja a burkolt Európa-ellenességet, és egyben csatlakozik a fujj, csúnya Visegrádi Csoporthoz?
Az egykori józsefkülvárosi művészmozit és nyári kertet veheti birtokba a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház.
Egy törvénytiszteletre kötelező törvényre van szüksége a hazának, a vadiúj nackópárt szerint. Aki pedig megszegi, mehet is a dutyiba.
Csütörtöktől egy hónapig (szinte) minden a foci körül forog.
A kormánypártok és az RMDSZ szerint az ártatlanokat, az ellenzék szerint a bűnösöket védi a futószalagon módosított büntető perrendtartás. A szenátus csont nélkül megszavazta.