Függetlenként indul Soós Zoltán Marosvásárhelyen

Pártoktól független jelöltként indul Soós Zoltán a június 5-i polgármester-választáson. Hihetetlen?
Hirdetés

 A magyar előválasztás nyertese, Soós Zoltán pártoktól függetlenül kíván indulni a marosvásárhelyi polgármesteri tisztségért – elentette be ma a Marosvásárhelyi Rádióban, mivel szerinte a pártfüggetlenség a marosvásárhelyi magyar összefogás garanciája.

A közös jelölt elmondta, mindhárom magyar politikai alakulat (RMDSZ, EMNP, MPP) vállalja, hogy támogatja őt a júniusi önkormányzati választások kampányában, és úgy gondolja, júniusig egyik fél sem fogja már megváltoztatni a véleményét. 
 
Fontos, hogy az ő jelöltségét egy megfelelően összeállított tanácsosjelölti lista egészítse ki, mondta Soós, mert szorosan együtt kell majd működniük. A tanácsosi listán egyelőre még eredménytelenül matekozik az RMDSZ és az EMNP helyi szervezete.
 
Február 5-én Brassai Zsombor, a szövetség Maros megyei szervezetének elnöke még azt jelentette be, hogy Soós Zoltán mindhárom párt jelöltjeként, de az RMDSZ színeiben indul majd a polgármesteri tisztségért. Ezt azonban a pártok helyi egyezségére hivatkozva az RMDSZ országos vezetése cáfolta, és arra kérte Soóst, fontolja meg ezt a döntést. Az októberi előválasztást Soós még az RMDSZ színeiben nyerte meg.

Hirdetés