Itt nézheti meg először a Saul fiát Romániában

Még a márciusi hazai premier előtt.
Hirdetés

Kósa András László, a Balassi Intézet bukaresti központjának igazgatója az MTI-nek kedden elmondta: a marosvásárhelyi közönség még a romániai országos premier előtt láthatja a Cannes-i nagydíjas és Aranyglóbusz-díjas Saul fiát. Nemes Jeles László filmjét február 25-én, csütörtök este vetítik a Magyar Filmnapokon.

A csütörtökön kezdődő és vasárnap záruló Magyar Filmnapokat a Balassi Intézet és a marosvásárhelyi K’Arte Egyesület szervezi. A román vagy angol felirattal vetített filmek a helyi Művész moziban láthatók.

A Magyar Filmnapok közönsége megtekintheti Pálfi György legutóbbi alkotását, a Szabadesést, akárcsak a Fazekas Csaba által rendezett Swing című vígjátékot. A filmnapokon retrospektív blokk tiszteleg Hajdu Szabolcs művei előtt, műsorra tűzik a rendező Fehér tenyér, Bibliotheque Pascal és Délibáb című alkotásait. A két utóbbi vetítése után a közönség a rendezővel és Török-Illyés Orsolya színésznővel beszélgethet.

A filmnapok programja animációs filmeket, kisjátékfilmeket és dokumentumfilmeket is tartalmaz.

Hirdetés

A marosvásárhelyi Magyar Filmnapokon kerekasztal-beszélgetést szerveznek a Túlélés vagy népszolgálat? Mikó Imre és a Securitate című dokumentumfilm után. Ezen Demény Péter és Láng Zsolt írók, Novák Csaba Zoltán történész, Szokoly Elek politikai elemző és Ungvári Zrínyi Imre egyetemi tanár vesznek részt.

A Saul fiának legközelebb vasárnap, február 28-án szurkolhatunk az Oscar-díjkiosztón: Nemes Jeles László filmje ugyanis a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában versenyez a szobrocskáért.

Hirdetés