Nyolcadik lett Miklós Edit Olaszországban

Zajlik a világkupa-sorozat az alpesi lesiklásban. Az első tízbe siklott be ma az erdélyi sportoló.
Hirdetés

Miklós Edit a nyolcadik helyen végzett a női alpesi sízők világkupa-sorozatának szombati lesiklóversenyében, az olaszországi La Thuile-ben. A másodikként záró amerikai Lindsey Vonn – pályafutása során nyolcadszor – megnyerte a szakági vk-t, ezzel övé a győztesnek járó kristálygömb.

Az egy nappal korábban 13. magyar síelő 1:26.39 perc alatt teljesítette a pályát, a győztes olasz Nadia Fanchini idejétől 1.59 másodperccel maradt el. Vonn mögött az ugyancsak olasz Daniela Merighetti lett a harmadik.
 
Az amerikai síző nemcsak a lesikló vk-ban biztosította be elsőségét, hanem az összetettben is visszavette a vezető helyet az egy nappal korábban győztes, ezúttal azonban csak 11.-ként záró svájci Lara Guttól.
 
Miklós Edit jelenleg az összesített pontversenyben a 35., míg a szakági versenyben holtversenyben a 11.
 
„A mai már egy összeszedettebb, okosabb menet volt. (…) Elégedettek vagyunk a mai eredménnyel, most már egy technikás pályán is top 10-es eredményt csúsztam! – idézte a magyar szövetség hírleve Miklós Editet. – Holnap újból magas rajtszámom lesz, de remélem, sikerül a mai bugit a lábamban tartanom!”
 
Vasárnap szuper-óriásműlesikló versenyt rendeznek La Thuile-ben.

Hirdetés