Sokánt!
Jean St'Ay
2016. február 19. péntek, 13:14
Nos, minden látszat ellenére nem a pingvineknek magyarázza a házasság fogalmát.

Óriási megtiszteltetés érte a minap a hatodik földrészt. Az Orosz Ortodox Egyház történetében először fordult elő ugyanis, hogy annak feje rátette szentséges lábát az Antarktisz földjére. Kirill pátriárka ráadásul rögtön azután szánta rá magát a jeges premierre, hogy Kubában találkozott Ferenc pápával, ami szintén messzehangzó találka volt, tekintettel arra, hogy a nagy egyházszakadás óta (vagyis majd’ 1000 éve) nem parolázott egymással katolikus és ortodox egyházfő.

A pátriárka megszokott fekete talárját hordta, és ha nem viselt volna fölötte vöröses védőmellényt, szakasztott úgy nézett volna ki, mint egy koros pingvin. Kirill barátságosan elbeszélgetett az antarktiszi orosz kutatóállomás tudósaival, aztán levezényelt egy misét a György király-szigeti Szentháromság templomban, amely mellesleg a jeges kontinens egyetlen állandó istenháza.

A szeretetteljes pátriárkai látogatás után a mérések nem jelezték az antarktiszi jégtakaró jelentős olvadását. És a pingvinek sem tanultak meg oroszul.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/13925
Hoppá: lázongás nyoma a hátországban, Alexandriában.
Bizalmi szavazást nyert a PSD-ben, majd megfenyegette a kormányt, hogy átalakítja, mert néma miniszternek az anyja sem érti a szavát.
A Kolozs Megyei Tanács elnöke aláírta a felszámolás megtervezésének és végrehajtásának rendeletét.
Túlfizetik Romániában a közalkalmazottakat, pedig a gazdasági helyzet nem indokolja a bőkezűséget.
Felújították a brassói Zsinór utcát, ezután perselypénzből tartanák rendben.
A románok az Egyesülés Centenáriumában egymásnak esnek egy értelmetlen csatában, amelynek semmi értelme, mert csak vesztesei vannak.
A báthorysokra is kiterjesztenék a pár hete indult kísérleti projektet.
Kevesebb lesz az autó, több a fa, jobban érvényesülnek a műemlék épületek és a teljes Farkas utca élhetőbbé, bensőségesebbé válik – ígérik a polgármesteri hivatal által kiírt tervpályázat nyertesei. A győztes terv részleteit Macalik Arnold, a Mossfern építészeti iroda képviselője tárta fel a Főtérnek.
A politikai talpnyalók sajnos nem jobbak, ha történetesen erdélyiek. Sabin Gherman írása.
Erről Csíksomlyón közös állásfoglalást is megfogalmaztak.
Mindenkinek elgurult a gyógyszere a családról szóló népszavazás kapcsán?
Bukarest szerint megvannak az újabb székely terroristák: az udvarhelyi művészetis diákok.
És került Erdély elkerülhetetlenül Romániához. Centenáriumi minisorozat az impériumváltásról.