Most akkor indul Florea a polgármesterségért vagy nem?

Arra viszont magasról tesz, hogy pártja, a PNL őt jelöli-e.
Hirdetés

Dorin Florea még nem döntötte el, hogy indul-e ismét Marosvásárhely polgármesteri székéért – a vásárhelyi elöljáró ezt azután nyilatkozta, hogy kiderült, a neve nincs rajta a Nemzeti Liberális Párt (PNL) hétfőn nyilvánossá vált jelöltlistáján.

Florea egyértelmű nevesítésének hiánya azért számít meglepetésnek, mert szerepelt azon a listán, amely néhány napja kiszivárgott, és amely azoknak a liberális (vagy egykori demokrata liberális) polgármestereknek a neveit tartalmazza, akik a párt belső döntése értelmében újrázhatnak az idei önkormányzati választásokon. A listán 20 név szerepelt – Florea mellett például Emil Boc kolozsvári polgármesteré is –, a liberálisok azonban hétfőn tették közzé a megyeszékhelyek „biztos” jelöltjeinek listáját. Ezen 14 név van rajta, a Floreáé azonban nincs köztük. (Emil Boc viszont igen, úgyhogy most már hivatalosan is ő a liberális párt kolozsvári polgármester-jelöltje.)

Amikor a „kiszivárgott” lista megjelent a román sajtóban, furcsálltuk is Dorin Florea állítólagos jelölését, mert a PNL tavaly elfogadott belső feddhetetlenségi kritériumainak értelmében nem indulhat liberális színekben olyan politikus, akivel szemben bűnvádi eljárás folyik – márpedig Marosvásárhely polgármesterével pont ez a helyzet. A DNA, mint ismeretes, azért szállt rá Dorin Floreára, mert a gyanú szerint a vásárhelyi önkormányzat jogtalanul támogatta közpénzzel a város labdarúgó-csapatát.

Florea most azt mondja: döntését a jelöltségről a marosvásárhelyiek akaratának figyelembe vételével hozza meg. „Sosem egyes pártvezetők akaratától tettem függővé a döntésemet” – szögezte le.

Hirdetés