Cioloş: nem akarok a választáson indulni

Legalábbis jelenleg ez a szakértői kormány fejének álláspontja.
Hirdetés

Jelen állás szerint úgy tűnik, nem tör hosszú távú politikai babérokra Dacian Cioloş miniszterelnök: közölte, hogy nem kíván indulni a jövő évi parlamenti választásokon. Igaz, azt, hogy ez az elhatározás mennyire szilárd, nem pontosította egyértelműen.

Az Antena 3-nak szerda este adott nyilatkozatban a kormányfő rámutatott: nem kíván egyik pártba sem belépni, és nem akar a jövő évi parlamenti választásokon sem részt venni. „Ha azt mondom, hogy mindezt nem utasítom el határozottan, akkor azt mondják, hogy fontolgatom a dolgot. Nem fontolgatom. Nem utasítom el határozottan, mivel nem tudom, mi következik. Azt mondtam, nem áll szándékomban, kényelmetlennek érzem a pártpolitizálást (…) Ha az egyéves mandátumom sikeres lesz, nem egy ember sikere lesz, hanem a csapaté. Nem látom be, miért kötődne egyetlen személyhez. Felvállaltam a mandátumot, végig viszem, és aztán meglátjuk, mit teszek. Nem áll szándékomban részt venni a 2016-os választásokon” – szögezte le a kormányfő.

A miniszterelnök arra is figyelmeztetett, hogy egy hosszan elhúzódó szakértői kormányzás veszélybe sodorná a demokráciát.
 

Hirdetés