Fotó: Fall Sándor
A Főtérről jelentjük
Timi
2015. december 23. szerda, 19:11
Folkzene, rock és ingyen pezsgő.

Az előző évek hagyományát folytatva Kolozsvár Polgármesteri Hivatala szabadtéri szilveszteri mulatságra hívja a kolozsváriakat, illetve mindazokat, akik „kincses városban” köszöntik az újévet. 21:30-kor Magda Puskas & Friends lép színpadra, 22 órától pedig a Semnal M blues-rock muzsikát játszó, 1977-ben alapított kolozsvári banda. 23 órától a Vița de Vie alternatív rockegyüttessel búcsúzik az óévtől a főtéri sokadalom.

Éjfélkor idén sem marad el a fény- és a tűzijáték, ugyanakkor a Polgármesteri Hivatal ezúttal is mintegy 700 üveg pezsgőt biztosít a közönségnek. Majd miután mindenki boldog új évet kívánt, az Aldo & TzikaSaxOrchestra popfeldolgozásokkal zárja a szilveszteri mulatságot.

A koncertek idején nyitva lesznek a karácsonyi vásár házikói, ahol kürtős kalácsot, teát, forralt bort, cukormázas pirított magvakat, és egyéb ételt-italt szerezhetnek be az érdeklődők. 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/13180
Hétfő este eldőlt: Londonból Amszterdamba kerül át az Európai Gyógyszerügynökség székhelye. A költözés a Brexit miatt vált szükségessé.
A tanügyi szakszervezet arra figyelmeztet, hogy a romániai gyerekek több mint fele nem jár óvodába. Magas a szegénységben élők száma is.
Magyarul: vannak előnyei, ha valaki román, és a Székelyföldön lakik. Legalábbis első ránézésre. Mert azért kilóg a lóláb.
A milliárdos szerint ő homlokegyenest az ellenkezőjét képviseli migrációügyben, mint amivel a magyar kormány vádolja.
Ha jövőre kitör a román-magyar háború, a románok megint elmennek Budapestig. Aki ezt mondja: az Új Corneliu Vadim Tudor. Uszítós interjú. Csak erős idegzetű olvasóknak!
De tessék csak megnyugodni. Nem rock, nem manele, nem jégbalett. Opera!
Charles Manson 83 éves volt.
Milyen hatással lesz a centenárium a román-magyar viszonyra? Ez volt a fő témája egy Aradon megszervezett konferenciának is.
Az 1956-os forradalommal szimpatizáló lelkészt államellenes összeesküvés koholt vádjával ítélték halálra. A mai napig nem rehabilitálták, így tilos közterületen megemlékezni róla.
A hőmérséklet és a csapadék mennyisége sem fog jelentősen eltérni az előző évek átlagától.
Avagy esélyt jelent-e vagy veszélyt a centenárium a román-magyar kapcsolatokra. Transzilvanisták konferenciáztak Nagyváradon.
140 éve született Ady Endre, aki ha valamit megírt, az senkit se hagyott hidegen.
Betegsége miatt évekkel korábban visszavonult.
Jó, hogy néha valaki kimondja. Hogy ebben a párhuzamos államban például nem mindenért a magyarok a hibásak.