Szilágyi: a külhoniak is elvetik a kvótát

Ezért is csatlakozik az EMNP a Fidesz kvótaellenes aláírásgyűjtéséhez.
Hirdetés

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöke szerint az erdélyi magyarok döntő része egyetért azzal, hogy a Brüsszel által „ránk erőltetett kvótarendszer megbukott”, az nem kezeli, hanem tetőzi a migránskrízist.

Több százezer magyar állampolgár él Magyarország határain túl, aki támogatná Magyarország uniós fellépését a menekültválság kezelésében – mondta Szilágyi Zsolt az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában azzal kapcsolatban, hogy az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az EMNP közös felhívásban kéri az erdélyi magyarok csatlakozását a bevándorlási kvóták elleni petícióhoz.

Kitért arra is, hogy már október 5-én kérték a román kormányfőt és államfőt, hogy akadályozzák meg menekültek Szerbia irányából Romániába áramlását. Most újból azt kérik az államfőtől, hogy – a magyar minta alapján – mihamarabb biztosítsák a román-szerb határ védelmét – tette hozzá.

Kósa Lajos, a kormánypárt képviselőcsoportjának vezetője múlt szerdán jelentette be az aláírásgyűjtés elindítását, arra hivatkozva, hogy értelmetlennek tartják az illegális bevándorlók kötelező betelepítésére vonatkozó európai uniós kvótát, amely szerintük növeli a terrorfenyegetettséget és a bűnözést, ellentmond a nemzetközi egyezményeknek, és nem jelent megoldást „a modern kori invázióra”. A Fidesz azok aláírását várja, akik egyetértenek azzal, hogy a betelepítési kvóta jogalap nélküli, ellentétes Magyarország és az Európai Unió érdekeivel.
 

Hirdetés