Nekiment a sárkánynak a háromszéki prefektus

Mivel szerinte a központba tervezett Sárkánydomb valódi célja egy román szoborcsoport kitakarása.
Hirdetés

Megtámadta a sepsiszentgyörgyi városközpont nemrég elfogadott övezeti rendezési tervét a prefektus, így a megyeháza és a prefektúra előtt bizonytalan ideig – a per végéig – félbehagyott építőtelep díszeleg majd. A főtér építése a tervezett ütemben folytatódik – közölte Antal Árpád polgármester.

A sepsiszentgyörgyi tanács néhány hete fogadta el a központ városrendezési tervét, amelyben még csak annyi szerepel, hogy a megyeháza és a prefektúra előtt zöldövezet lesz.

A tervezetet a PSD-s Rodica Pârvan hevesen ellenezte, noha többször is elmondták neki, hogy az a szavazás még nem a sokat vitatott sárkánydombra vonatkozik.

Az igen vékony réteget képviselő, de meglehetősen hangos székelyföldi románok civil fóruma az egész átalakítást a Mihai Viteazul téri szoborcsoport eltakarására tett kísérletnek tekinti, és a kormánymegbízott is ezen a véleményen lehet: arra hivatkozott, hogy a védelmi és a belügyminisztérium, valamint a Román Hírszerző Szolgálat nem hagyta jóvá az övezet városrendezési tervét. A polgármester szerint ilyen engedélyeket csak az általános városrendezési tervre kell kérni, de ezt majd a bíróság eldönti. 

Hirdetés