Kishatárátlépő
béel
2015. október 6. kedd, 13:33
Négy, magát szírnek mondó, de semmilyen irattal nem rendelkező férfi került a hatóságok kezére.

Hétfő hajnalban azonosították Arad megye első bevándorlóit az ópálosi vonatállomáson: négy, 25 és 30 év közötti férfit. A négy férfire a helyi rendőrség bukkant. Nem volt náluk semmilyen irat, amivel magukat azonosítani tudták volna, de azt nyilatkozták, hogy Szíriából jöttek a Szíria–Törökország–Szerbia–Románia vonalon. Nem ismerik a román nyelvet, és egy nemzetközi nyelvet sem beszélnek. Elmondásuk szerint Németországba szeretnének eljutni. A négy férfit a temesvári befogadóközpontba szállították.

Képünk illusztráció

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/11925
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.
Kisebbség-kisebbség, nem mindegy, hogy melyik? – gondolhatták az illetékesek.
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.