Voks populi
béel
2015. október 2. péntek, 13:05
Eddig nem regisztráltak túl sokan. Úgyhogy vásárhelyiek, ébresztő!

Tizenkét szavazóközpontban adhatják le voksukat a marosvásárhelyi magyarok október 11-én, a magyar polgármesterjelölt személyéről döntő előválasztáson. A helyszínek listáját a sajtón keresztül közlik majd a lakossággal.

Ezt az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetének székházában tartott sajtótájékoztatón jelentette be csütörtökön a három jelölt – Soós Zoltán (RMDSZ), Portik Vilmos (EMNP) és Barabás Miklós (CEMO) stábja. Elhangzott az is, hogy megalakult az előválasztási bizottság, amelynek az előválasztás zökkenőmentes kivitelezése a feladata.

Az előválasztást az állami választásokon megszokott rendszer szerint szervezik meg. Azok a személyek szavazhatnak, akik előzőleg regisztráltak. Ezek a személyek maguk dönthetnek arról, hogy melyik szavazókörzetben voksolnak, a kettős szavazást egy informatikai rendszer segítségével szűrik ki.

Az előválasztást szervező három párt Maros megyei vezetői csütörtöki közleményükben tudatták, hogy eddig eddig 6132 marosvásárhelyi regisztrált. „Bízunk abban, hogy október 8-ig még többen lesznek, akik eldöntik, ki legyen a vásárhelyi magyarok polgármesterjelöltje” – írják állásfoglalásukban. Regisztálni az elovalasztas.ro oldalon is lehet.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/11879
Kukába, feledésbe vagy éppen háttérbe merült politikusok „relikviái” kaphatók egy adok-veszek oldalon. (Nem csak) gyűjtőknek.
Nos, mi, magyarok is pont ugyanazt gondoljuk a saját kultúránkról, mint a románok. Az egyetlen különbség, hogy ők sokan vannak, mi kevesebben.
A kolozsvári bajnokcsapat Craiováról hozta el a Román Szuperkupát, Culio góljával.
Kilencven vádlott áll bíróság elé az illegális egészségügyi költségtérítések miatt.
Két hete ért véget az összművészetinek nevezett fesztivál Torockón, de a szervezőknek még mindig nem sikerült eltakaríttatni a szemetet a rendezvény helyszínéről.
Pedig a bíróság is próbált segíteni neki, de hiába.
Két kontragóllal született meg Belgium első világbajnoki érme.
A Mentsétek meg Romániát Szövetség végre elkezdett pártként viselkedni. Kérdés, ért-e hozzá. Mert ha nem, a nagy machinációk közepette könnyen seggre eshet.
Hivatali visszaélés miatt jelentették fel a börtönőrök Tudorel Toadert.
Mi köze Nicolae Ceaușescu nemzeti-kommunista diktátornak Ioan-Aurel Pophoz, a Román Akadémia elnökéhez? Első ránézésre semmi. Másodikra viszont annál több.
A három párt mozgósítására pár százan gyűltek össze Kézdivásárhely főterén.
Ennél még az észak-erdélyi autópálya is jobb befektetés volt, mert az legalább nem készült el.
Így járnak azok az önkéntesek, akik nem egyeztetnek a nemes feladatról a környék lakóival.
Éhségsztrájkba kezdett egy családi ház megmentéséért a székelyudvarhelyi városháza előtt az uh.ro fotóriportere.