Voks populi
béel
2015. október 2. péntek, 13:05
Eddig nem regisztráltak túl sokan. Úgyhogy vásárhelyiek, ébresztő!

Tizenkét szavazóközpontban adhatják le voksukat a marosvásárhelyi magyarok október 11-én, a magyar polgármesterjelölt személyéről döntő előválasztáson. A helyszínek listáját a sajtón keresztül közlik majd a lakossággal.

Ezt az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetének székházában tartott sajtótájékoztatón jelentette be csütörtökön a három jelölt – Soós Zoltán (RMDSZ), Portik Vilmos (EMNP) és Barabás Miklós (CEMO) stábja. Elhangzott az is, hogy megalakult az előválasztási bizottság, amelynek az előválasztás zökkenőmentes kivitelezése a feladata.

Az előválasztást az állami választásokon megszokott rendszer szerint szervezik meg. Azok a személyek szavazhatnak, akik előzőleg regisztráltak. Ezek a személyek maguk dönthetnek arról, hogy melyik szavazókörzetben voksolnak, a kettős szavazást egy informatikai rendszer segítségével szűrik ki.

Az előválasztást szervező három párt Maros megyei vezetői csütörtöki közleményükben tudatták, hogy eddig eddig 6132 marosvásárhelyi regisztrált. „Bízunk abban, hogy október 8-ig még többen lesznek, akik eldöntik, ki legyen a vásárhelyi magyarok polgármesterjelöltje” – írják állásfoglalásukban. Regisztálni az elovalasztas.ro oldalon is lehet.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/11879
Az ukrán nyelvű plakátok Ungvár, Munkács és Beregszász melletti főutak mentén jelentek meg.
Miután a Velencei Bizottság nyilvánosan is elkezdett aggódni a btk és az igazságügyi törvények módosításai miatt.
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.