Meg kell védeni a hatalmat

Kívülről nézve az egészet, úgy tűnik: a román társadalom számára a fertőző betegségek jobban elviselhetőek, mint a magyar nyelv, a magyar zászló és az a több mint ezer éves kultúra, amit az itt élő magyarság felhalmozott.
Hirdetés

„A SRI a maga szócsövein keresztül gyakran felhívja a figyelmet a magyar veszélyre, hogy milyen következményekkel járhat a románság számára az autonómia és az az öt százaléknyi, folyton fogyatkozó magyar. A román miniszterelnök elítélte a magyar kormányt, amiért kerítéseket állít az illegálisan bevándorlók megfékezésére, a román államfő az EU-csúcson, megváltoztatva addigi véleményét, a bevándorlók befogadása mellett foglalt állást. Jogosan vetődik fel a kérdés: mennyivel jelentenek nagyobb veszélyt Románia számára azok a magyarok, akiknek nagyobb múltjuk van Romániának ezen a részén, mint az itt élő románoknak, mint azok, akik egy teljesen más kultúrából érkeznek majd ide?

Tegnap már az is elhangzott az egyik román TV-csatornán, hogy a bevándorlók nem csak a fanatikus vallási szokásaikat és az erőszakot hozzák magukkal, hanem fertőző betegségeket is. Mit gondol erről Ion Iliescu? EU-tagországként már nem lehetne bevetni a Zsil-völgyi bányászokat, de bizonyára lennének más eszközök, amelyeket be lehetne vetni, ha valaki, valakik ezt úgy akarnák. Természetesen akkor, ha valaki, valakik úgy ítélnék meg, hogy a bevándorlók legalább olyan veszélyfaktort jelentenek, mint az erdélyi és a partiumi magyarok.

Kívülről nézve az egészet, úgy tűnik: a román társadalom számára a fertőző betegségek jobban elviselhetőek, mint a magyar nyelv, a magyar zászló és az a több mint ezer éves kultúra, amit az itt élő magyarság felhalmozott. Ha jól belegondolunk, arra következtethetünk, hogy vannak, akik jobban elviselik a butaságot, mint a kultúrát, mert a butaság irányítható. A mai hatalmakat csak a butaság felhasználásával lehet megtartani.”

Hirdetés