Újabb fákat vágna ki a marosvásárhelyi önkormányzat

A civilek szerint viszont ez fölösleges.
Hirdetés

Ismét fakivágásokat helyezett kilátásba a marosvásárhelyi önkormányzat. A fakivágásokért felelős bizottság ma délután 1 órakor ülésezik, ekkor mintegy 75 fa kivágásáról kell dönteniük. A polgármesteri hivatal a kivágásra jelölt fák listájának összeállításában lakossági kérelmekre hivatkozik, ezt viszont cáfolja Ionela Ciotlăuş volt alpolgármester, aki nyílt levelet intézett a helyi tanácshoz, amelyben kéri a zöldövezetek megőrzését.

Szakács László, a fakivágási bizottság civil tagja az Erdély FM-nek elmondta, azoknak a fáknak a vágási kérésével van gond, amelyeket az új utcajavítások helyén akadályként észlelnek. „Tehát az utcát felújítják, valószínűleg szélesítik, a fát pedig el kell távolítani, ez nem elfogadható” – magyarázta.

A bizottság elé terjesztett dokumentum legnagyobb hiányossága a szakember szerint az, hogy ehhez nem csatolnak konkrét terveket, indoklást, amely alátámasztaná a fák eltávolításának szükségességét, és ilyenformán ismét a zöldövezetek sérülnek, mint korábban többször előfordult már a városban.

Kép: andreasmoser.wordpress.com

Hirdetés