Schweighofer: újabb törvénytelenségekre derült fény

Természetesen ismét arról van szó, hogy illegálisan kitermelt fát dolgoztak fel.
Hirdetés

Több mint 30 ezer köbméter fát dolgozott fel törvénytelenül a Holzindustrie Schweighofer két romániai gyára 2014 januárja és 2015 áprilisa között.

Egy osztrák gazdasági lap szerint a román környezetvédelmi minisztérium olyan jelentést iktatott az ügyészségen, amely szerint a Schweighofer szászsebesi és radóci gyárában származási okmányok nélkül dolgoztak fel mintegy 800-1300 teherautónyi fát. A gazdasági napilap arra is felhívja a figyelmet, hogy a Schweighofer fenntarthatósági tanúsítványa kibocsátásának hátterében érdekkonfliktus áll, hiszen a Schweighofer Alapítvány elnöke a tanúsítvány kiállításakor az engedélyt kibocsátó hatóság igazgatótanácsának tagja is volt.

Mindeközben kiderült: az üzembe helyezéshez szükséges összes engedély megszerzését követően a rétyi Schweighofer fűrészüzem augusztus 17-én megkezdte működését. A cégcsoport közleménye szerint a beruházás mind a romániai faipar, mind a helyi közösség kiemelkedően fontos projektjének tekintendő, teljes működési kapacitásakor 650 munkahelyet biztosít közvetlenül a gyárban, míg közvetve, a kapcsolódó iparágakban újabb 2000 munkahelyet teremt.
 

Hirdetés