Azomureş: minden szép és jó

A lényeg, hogy az üzem minden szükséges engedéllyel rendelkezik. Kérdés?
Hirdetés

Szívhez szóló hangú közleményben reagált a marosvásárhelyi Azomureş vegyi üzem a közelmúltbeli vádakra, miszerint a gyár jóval a megengedett egészségügyi határérték fölött szennyezi a környezetet.

„Ha valaki azt képzeli, hogy egy ipari egység az alkalmazottak és a berendezések biztonságára vonatkozó törvények betartása nélkül működhet Romániában, nagyon téved. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy olyan kijelentések hangzanak el játszi könnyedséggel, amelyeket az ipari-műszaki területen szakképzetlen közvélemény tévesen értelmezhet. A berendezések működése a megfelelő intézmények által kibocsátott engedélyeket feltételez, az Azomureş pedig valamennyi engedéllyel rendelkezik, amelyek mind érvényesek” – áll a kommünikében.

„Meghívjuk Dorin Florea polgármestert, vezesse le a katasztrófaelhárító helyi bizottság ülését az Azomureşben, ahol naponta 2.600 ember dolgozik, akiknek legfőbb gondja, hogy a munkaprogram befejeztével biztonságosan hazaérjenek a családjukhoz” – zárul a megindító közlemény.

Mint megírtuk, a polgármester több ízben is bírálta az Azomureşt, a helyi RMDSZ pedig népszavazást írna ki a gyár bezárásáról.
 

Hirdetés