A partnerségi megállapodást kultiválták Kolozsváron

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is részt vett a Kultivál zárórendezvényein. Az általa vezetett minisztérium keretmegállapodást írt alá kolozsvári ifjúsági szervezetekkel.
Hirdetés

Második napja zajlik a kolozsvári Bánffy-palota udvarán a Kárpát-medencei Kulturális Ifjúsági Fesztivál, alias Kultivál, amelynek keretében öt régió (és értelemszerűen öt ország) magyar fiataljai sereglettek össze, hogy minél változatosabb kulturális programokkal delektálják a nagyérdeműt. 

A Kultivál az Európa Ifjúsági Fővárosa 2015 programjainak sorát gazdagította, és mintegy „megkoronázása” volt az a keretmegállapodás, amelyet a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériuma kötött a kolozsvári Magyar Ifjúsági Központ Egyesülettel és az Új Nemzedék Központtal.

Az aláírók
 
Az ififőváros koordinációs  irodájának közleménye szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma elejétől kezdve nagyon érdeklődően és nyitottan állt a projekt mellé. Támogatásával már több rendezvény is megvalósult, mint például az első kolozsvári önkéntes tábor, a Magyar Ifjúsági Konferencia ülése, és először tartották „határon túl” az Országos Tudományos Diákköri Konferenciát.
 
A megállapodás kolozsvári aláírója Magyar Ifjúsági Központ Egyesület, amelyet a Kolozsvári Magyar Diákszövetség 2012-es közgyűlése hozott létre azzal a céllal, hogy egy ifjúsági Inkubátor Házat, egy közösségi és tehetségközpontot hozzon létre és működtessen Kolozsváron. Az Új Nemzedék Központtal pedig a partnerség már pár hónapja körvonalazódik. A megállapodás az említett együttműködést helyezi keretbe, a továbbiakban pedig alapot biztosít a szakmai partnerségre a felek között, tehetséggondozás, illetve ifjúsági szolgáltatások terén.
 
 
Kultivál – felülnézetből
 
A megállapodást Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, Süveges Antal, az Új Nemzedék Központ Közhasznú Kft. ügyvezetője és Talpas Botond, a Magyar Ifjúsági Központ Egyesület elnöke írta alá.
 
A Kultivál zárógáláján részt vett Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is, aki szerint a 21. század varázsszavának tekintett hálózatépítés mellett szükség van az igazi, személyes találkozásokra is.
 
Fotók: Szántai János

Hirdetés