Százezren Ponta mellett

Ha maga a miniszterelnök sem bízik az igazságszolgáltatásban, mit várhat el az egyszerű állampolgár, aki nem menekülhet el az országból, ha megtudja, hogy vizsgálatot indítanak ellene, ha nincs annyi pénze, hogy egy külföldi kórházban kezeltesse magát?
Hirdetés

„Ma sem tisztázott, hogy miért kezelteti magát a miniszterelnök Törökországban, mi az a betegség, melynek gyógyítására alkalmatlan a román egészségügy. Ha a hazai rendszer még sincs olyan mély ponton, hogy a jobb egészségügyi ellátásért külföldre kell menekülni, akkor egyértelmű, hogy Victor Ponta az igazságszolgáltatás elől fut. Az elől az igazságszolgáltatás elől, melynek élére ő maga nevezett ki igazságügyi minisztert.

Ha maga a miniszterelnök sem bízik az igazságszolgáltatásban, mit várhat el az egyszerű állampolgár, aki nem menekülhet el az országból, ha megtudja, hogy vizsgálatot indítanak ellene, ha nincs annyi pénze, hogy egy külföldi kórházban kezeltesse magát? Victor Ponta minden bizonnyal talált volna Romániában is olyan kórházat, melyben a törökországihoz hasonló ellátást kaphatott volna. A saját igazát is kivívhatta volna, ha az igazság az ő oldalán állna. Tény az, hogy az a folyamat, ami a Boc-kormány megbuktatásakor elkezdődött, még nem zárult le. A PSD hatalmának megtartásához nagyon sok »félrelépésre« volt és van szükség, s ezek nem csupán ínszalagszakadást okoznak, hanem súlyos erkölcsi fertőzést is, ami gyorsan terjed.

Kikből fog állni az a százezres tömeg, amelyik kiáll majd Ponta mellett? Azokból a pártkatonákból, akiket Ponta bukása után tartalékba helyezhetnek. Azokból a közalkalmazottakból, akik Ponta miniszterelnöksége idején kerültek be a közigazgatásba. Akik a nettó átlagbér (jelenleg 1826 lej) hatszorosának megfelelő összegben kaphatnak üdülési csekkeket. Röviden azok, akik Pontával jöttek és — ha nem jól helyezkednek — vele mennek is.”

Hirdetés