Ha egy üzlet beindul
béel
2015. június 29. hétfő, 11:38
Ha a parlamenti képviselőknek és szenátoroknak jár, akkor nekik is.

A Romániai Községek Szövetsége a polgármestereknek is olyan különnyugdíjat kér, mint amit nemrég megszavaztak a parlamenti képviselőknek. A kérést azzal indokolja, hogy a polgármesterek is köztisztviselők, akárcsak a törvényhozók, így őket is megilleti a speciális juttatás. Az önkormányzati vezetők azt szeretnék, hogy a speciális nyugdíjuk értéke közel akkora legyen, mint a parlamenti képviselőké.

Elképzelésük szerint azok a polgármesterek részesülnének különnyugdíjban, akik legalább két mandátum idejére töltötték be a pozíciót.

A parlamenti képviselők alig két hete szavazták meg maguknak a speciális nyugdíjat. Az elfogadott törvény szerint azok a parlamenti képviselők, akik három mandátumot töltöttek a parlamentben, akár havi 4000 lejes juttatást is kaphatnak a nyugdíjuk fölött.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/10261
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.
Kisebbség-kisebbség, nem mindegy, hogy melyik? – gondolhatták az illetékesek.
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.
A kedves kormány tejjel-mézzel folyó Kánaánt ajánl a nyugdíjasoknak. És a szükséges pénzt például az autópályáktól veszi el.
Sőt, megújulnak az istenházák Kolozsváron.
A tulajdonos azt ígéri, Erdély legszebb terasza fog működni a majdani szálloda udvarán.
Az önkormányzat nagy erőbedobással, a szállásadók csillagászati árakkal készülnek a Nagy Napra.
Könnyű úgy válaszolni a kérdésre, hogy a kívül rekedt generáció egy ideig túl fiatal, egy idő után meg túl öreg volt. A probléma azért picit összetettebb.
Nem készül el ugyanis egy csomópont. Azonban...
Egy világjáró utcazenész volt az idei Jazz in the Street sztárvendége.
Pedig ez a mioritikus haza soros EU-elnökségének jelképe.
Hiába szerzett három gólt Észtországban, a védelem csődje miatt csak döntetlent játszott a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában.
A gyülekezési törvény módosítását a kormány már régóta fontolgatja, de a legfelsőbb bíróság mai döntése után meglehet, hogy nem lesz már szükség rá. A civilek perrel fenyegetnek.