Civilek követelik a rétyi fűrészüzem kérelmének elutasítását

Környezetvédők figyelmeztetik a megyei önkormányzatot: ne adjon környezetvédelmi engedélyt.
Hirdetés

A környezetvédők követelik a megyei önkormányzat vezetőségétől, hogy ne járuljon hozzá a Holzindustrie Schweighofer által Réty község határában felépített fűrésztelep környezetvédelmi engedélyezéséhez.

A környezetvédők szerdán közleményben hívták fel a figyelmet arra, hogy a megyei környezetvédelmi hivatal csütörtökre hívta össze azt a szakbizottságot, mely a megyei beruházások környezetvédelmi besorolását, engedélyezését végzi, és a napirendi pontok között szerepel a rétyi fűrészüzem környezetvédelmi engedélyének megszerzéséhez leadott dokumentáció elemzése is. A bizottságban a környezetvédelmi őrség, a megyei vízügyi igazgatóság, a munkaügyi felügyelőség, a katasztrófavédelmi felügyelőség, az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági igazgatóság, valamint a megyei tanács képviselői vesznek részt.

A környezetvédők követelik Kovászna Megye Tanácsának vezetőségétől, hogy a szakbizottsági ülésen ne járuljon hozzá a rétyi fűrészüzem környezetvédelmi engedélyezéséhez. „Erre alapul szolgál mind a 2013-ban törvénytelenül megkezdett építkezés, mind a 2015-ben törvénytelenül megkezdett működés is”, szögezik le. Ugyanakkor azt is követelik, hogy a megyei tanács vezetősége a szakbizottságban képviselt álláspontját hozza nyilvánosságra.
 

Hirdetés