Fulladás okozta a Szent Anna-tóban talált fiú halálát

A rendőrségi nyomozás nem talált idegenkezűségre utaló nyomot. Azért vizsgálják, kié a felelősség.
Hirdetés

Az előzetes kórbonctani jelentés szerint fulladás okozta annak a magyarországi diáknak a halálát, akit holtan találtak múlt csütörtökön a Szent Anna-tóban – tudta meg szerdán a Maszol.ro a Hargita megyei rendőrség szóvivőjétől.

A törvényszéki orvos megállította: a fiú tüdejébe nagy mennyiségű víz került, amely a légzés és a szív leállását, fulladásos halált okozott – idézte a jegyzőkönyvet Gheorghe Filip. Mint ismert, az alsónemédi diákot a vízben látták utoljára társai, holttestét másnap találták meg a búvárok a Szent Anna-tóban.

Az ügyben úgynevezett „in rem” vizsgálatot folytat a csíkszeredai ügyészség. Arra keresik a választ, hogy felmerül-e bűncselekmény, ez esetben gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja. Ha igen, akkor megállapítják a magyarországi diákcsoportot kísérő pedagógusok esetleges büntetőjogi felelősségét, és az ügyészség bűnvádi eljárást indíthat a gyanúsítottak ellen.

„Hangsúlyoznám azonban, hogy az ügynek még nincs gyanúsítottja, csak azt vizsgálják, felmerül-e a pedagógusok büntetőjogi felelőssége” – hangsúlyozta Filip.
 

Hirdetés