Lemondott a kurvázó miniszter

Ioan Rus hiába kérte a bocsánatot, miután tegnap este kicsit elszaladt vele a ló. Maga Victor Ponta jelentette be, hogy a szállításügyi miniszter benyújtotta lemondását.
Hirdetés

Victor Ponta miniszterelnök a Facebook-oldalán jelentette be, hogy lemondott IOan Rus, ő pedig elfogadta a lemondását. Ponta szerint jövő héten tárgyalnak az új miniszter személyéről.

Az ügy előzménye, hogy Ioan Rus szállításügyi miniszter azt mondta szerda este a Digi24 hírtelevízióban, hogy ha egy külföldön dolgozó romániai vendégmunkás havi 1500 eurót keres például az építőiparban, akkor ennyi pénzért az itthon maradt gyerekei csavargók lesznek, a feleségük meg kurva.

„Jelenleg három millió aktív román munkavállaló Nyugaton dolgozik. Ebből körülbelül egymillióan az építőiparban dolgozik Európában. Keresnek talán 1500 eurót havonta. Egyenesen megmondom: ennyi pénzért a gyerekeik itthon csavargók lesznek, a feleségük pedig kurva. Hétszáz euróárt a felük hazajönne” – fogalmazott Ioan Rus.

A miniszter csütörtökön közleményben kért bocsánatot, ha valakit megsértett volna. Mint írja: csak a könyörtelen romániai helyzetre kívánt rámutatni, miután nagyon sok család gyakorlatilag szétesett, a szülők ugyanis külföldön dolgoznak, a gyerekek pedig a nagyszülők gondjaira bízva nélkülük nőnek fel.

 

Hirdetés