Még mindig csak vesztegel a székely gőzös

Az eddigi működtető nem indítja újra, a CFR meg csak ígérget.
Hirdetés

Továbbra is csak az ígérettel maradnak azok az ingázók, akik naponta a Székelyudvarhely–Héjjasfalva-szakaszon vonatoztak: a szerelvények március közepe óta vesztegelnek, a román vasúti társaság legújabb ígérete szerint június 8. után van remény arra, hogy újraindíthassák a járatokat. Mint ismeretes, a Regiotrans Kft. szállítási engedélyének felfüggesztése után a magán vasúttársaság által üzemeltetett járatok egy részét az állami vasúttársaság személyszállító részlege vette át, nem így azonban az Udvarhely–Héjjasfalva-szakaszon, ahol azóta sem közlekednek a vonatok.

A térségben Székelyudvarhely mellett Székelykeresztúron, illetve Bögözön, Felsőboldogfalván, Galambfalván és Újszékelyen vannak vonatállomások, a becslések szerint naponta 600–700 személy ingázott a vonalon.

A „székely gőzös” újraindításának ügye azonban megrekedt: a Regiotrans Kft. nem partner a Hargita megyei önkormányzat által több ízben is kezdeményezett egyeztetésekben, a CFR személyszállító részlegének vezetősége pedig június elejére ígérte a járatok újraindítását.

A CFR személyszállítási részlegének vezetője most azt ígérte, hogy leghamarabb június 8. után tudnák újra útjára indítani a székely gőzöst, Benedek Árpád Csaba székelyudvarhelyi alpolgármester becslése szerint azonban több időbe telik majd a probléma megoldása.
 

Hirdetés