Továbbra is házi őrizetben marad Mezei János

A kényszerintézkedést június 15-éig hosszabbította meg a DNA indítványának megfelelően a Maros Megyei Törvényszék.
Hirdetés

További harminc napig házi őrizetben marad Mezei János – számolt be a Székelyhon.ro a Maros Megyei Törvényszéknek az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) indítványát elfogadó ítéletéről. Gyergyószentmiklós polgármesterének a korábbi ítélet értelmében május 16-ig kellett volna házi őrizetben maradnia, most ez május 17-től június 15-ig meghosszabbítódik.

Az ítélet ellen Mezei 48 órán belül fellebbezhet – áll a törvényszék szerda délutáni közleményében.

Mint ismeretes, Mezei Jánost hivatali visszaéléssel és zsarolással gyanúsítja az ügyészség egy olyan telek eladása miatt, amely a gyergyószentmiklósi és a budapesti V. kerületi önkormányzat közös cégének, a Monturist Kft.-nek a tulajdonában volt. A vádhatóság szerint a Gyilkos-tó melletti 400 négyzetméteres telek nem lett volna eladható a magyarországi tulajdonos beleegyezése nélkül.

A Marosvásárhelyi Táblabíróság márciusban szigorította a polgármester elleni kényszerintézkedéseket, és házi őrizetből előzetes letartóztatásba helyezte a tisztségéből korábban felfüggesztett városvezetőt. Ezt az intézkedést változtatták április közepén ismét házi őrizetre.
 

Hirdetés