Szívműtétre készül Sepsiszentgyörgy is

Még két nap és lezárják a szentgyörgyi főtér egy részét.
Hirdetés

Pénteken, május 15-én kezdődnek a Szabadság tér átépítési munkálatai, amelyek eredményeképpen kialakul Sepsiszentgyörgy főtere. A beruházás több lépésben zajlik, az első a képtár és a megyei önkormányzat előtti részt érinti, illetve az Erszébet park egy részét. A képtár előtt május 15-én, pénteken zárják le az utat, a járda egy hónapig még használható, utána az is felújításra kerül. Ezen a területen év végéig zajlanak a munkálatok.

Az Erzsébet parki sétányok felújítása miatt a 48-as emlékmű és az úgynevezett taxisor közötti területen július közepéig dolgoznak, amikortól újra a lakóké lesz teljességében a terület. A színház előtti részen zajló munkálatok egy későbbi fázisban kezdődnek el.

Antal Árpád polgármester a Szent György Napokon jelentette be a nagyszabású munkálatok megkezdését. Ekkor azt ígérte: a jövő évi városnapokat már a felújított téren tartják.

A Kovászna Megyei Kormányhivatal és a Bazársor közötti részen jön létre a város új köztere, a főtér, amelyet részben zöldövezet borít majd, másrészt pedig szabadtéri rendezvények megszervezésére alkalmas összefüggő tér alakul itt ki. A színház és a Székely Mikó Kollégium közötti útszakaszt is magába foglalja a terv, amelyet szintén átadnak a gyalogos forgalomnak, de ez csak később készül el.

Az ötletpályázat nyertese, Zsigmond Pál építész javaslata alapján a Planshow Kft. által kidolgozott nyertes terv szerint az Erzsébet park kibővül a megyei önkormányzat irányába, ahol kialakítják az úgynevezett sárkánydombot, amely Szent György legyőzött ellenfelét jeleníti meg stilizált formában.

Hirdetés

Fotó: sepsiszentgyorgyinfo.ro. Planshow

 

Hirdetés