majd meglátják
csubakka
2015. május 11. hétfő, 10:45
Az újratervezés foglal le most minden érdekvédő energiát.

„Az RMDSZ-t most el kell indítani a kongresszus utáni új úton, SZKT-dokumentumok születnek, a parlamentben pedig zajlik a választási törvények vitája” – indokolta Márton Árpád RMDSZ-es parlamenti képviselő azt a kijelentését, miszerint szeptember előtt

semmiképpen nem lehet benyújtani az autonómiatervezetet

a parlamentben.

Márton Árpád tagja az RMDSZ és az MPP közös autonómia-munkabizottságának, a testület csütörtöki ülésén pedig a polgáriak módosító javaslatait és a közvita során beérkezett indítványokat elemezték.

A képviselő szerint tartható és racionális a polgári pártiak javaslata, hogy szeptemberig nyújtsák be a tervezetet a parlamentbe, de csak szeptember után.

Márton elmondta, a közvitára nem tűztek ki határidőt, továbbra is várják a javaslatokat. Mint elhangzott, ezeket a legkönnyebben a szövetség honlapján, az Autonómiastatútum cím alatt kommentekben lehet megtenni.

„Olyan tervezetet nem tudunk készíteni, ami mindenkinek megfelel,

de fontos a széleskörű támogatottság, mert a románok részéről támadási felületet nyújt, ha a benyújtása után a magyarok bírálják” – mondta Márton Árpád.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/9382
Az ünnep mellett vagy ellen állást foglaló nacionalistákkal szemben intézkedni fognak a hatóságok – szögezi le a prefektúra közleménye.
Sem az ügyiratokhoz, sem a gyanúsítottakhoz nem férhetnek hozzá a sajtósok, ha a CSM bevezeti drasztikus szigorításait. De akkor ki fogja megírni, hogy éppen kit visz el a DNA?
Ahogy szorul a hurok Liviu Dragnea és bandája körül, úgy tolják büntetőügyes vezérek a szociáldemokrata pártot a nemzeti szocializmus irányába.
A szökevényt több találta érte, de túlélte.
Mert tömegesen megy külföldre dolgozni a fiatal szürkeállomány.
Nem, nem „départament”, ahogy a frissen kihelyezett négynyelvű táblákon olvasható.
Ratko Mladics egykori boszniai szerb hadseregparancsnokot többek között népirtásban is felelősnek találták.
Ha ezt hamarabb megteszi, a helyzet talán nem is mérgesedett volna ennyire el. Bár az is lehet, hogy csak egy politikai mézesmadzag a decemberi regionális választások előtt.
Egymilliárd forintról akár másfél milliárd forintra is emelkedhet az erdélyi gazdaságfejlesztési program kerete.
A képviselőház megszavazta, hogy december 18-án kell ünnepelni a nemzeti kisebbségek napját.
A Tel Drum-ügy minden gyanúsítottja így járt.
A város polgármestere elnézést kért a hiányosságért.
Ez az a helyzet, amikor a becsületbíróság tagjait megnézve akárki büszke lehetne arra, hogy megvonták tőle a kitüntetést. És ezt még néhány román is belátja.
Hétfő este eldőlt: Londonból Amszterdamba kerül át az Európai Gyógyszerügynökség székhelye. A költözés a Brexit miatt vált szükségessé.