Kétnyelvű utcanévtáblák: hajlandó lépni a vásárhelyi önkormányzat?

Kiírták a közbeszerzési eljárást a táblákra. Az ügy persze csak akkor oldódhat meg, ha már a falakra is felkerültek.
Hirdetés

Tizennégy év után pont kerülhet a kétnyelvű utcanévtáblák ügyére Marosvásárhelyen. A polgármesteri hivatal hétfőn meghirdette a közbeszerzési eljárást a táblák elkészítésére – tudta meg a Maszol.ro Peti András alpolgármestertől.

„A táblák közbeszerzési dokumentációja elkészült. Ha minden igaz, a mai napon feltöltik az elektronikus közbeszerzési rendszerbe, így véget érhez az évek óta húzódó huzavona ebben az ügyben” – magyarázta az alpolgármester.

Az RMDSZ-politikus elfogadhatatlannak tartja, hogy ez az ügy már 14 éve, a kétnyelvű táblák elhelyezéséről szóló tanácsi határozat elfogadása óta húzódik. „Közel két éve vagyok polgármester, és természetesen vállalom ennek ódiumát. Minden egyes probléma, amely 14 alatt nem oldódott meg, rajtam csattant” – jelentette ki.

Peti szerint nem állítható, hogy ne kezelte volna prioritásként a kétnyelvűség ügyét eddigi mandátuma alatt. Emlékeztetett arra, hogy tavaly tavasztól több magyar személyiségről neveztek el utcákat Marosvásárhelyen, illetve „visszakeresztelték” magyarra a Paul Chinezu, Gheorghe Doja, Matei Corvin, Franz List és Ecaterina Varga utcát, és kikerültek az ennek megfelelő utcanévtáblák is.

Az RMDSZ csütörtökön akcióra készül a magyar kezdeményezéseket üldöző helyi rendőrfőnök ellen is.
 

Hirdetés