Románok is aláírnak a Szent László-szoborért

Az ortodox húsvét után nyújtják be a civilek Nagyvárad önkormányzatához azt a petíciót, melyet egy új Szent László-szobor főtéri elhelyezéséért indítottak.
Hirdetés

Bár a hétvégén lejárt a köztéri aláírásgyűjtést lehetővé tevő önkormányzati engedély, még pár hétig folytatódik a gyűjtés a templomoknál, üzletekben, magánszemélyeknél. Az akció során eddig háromezer kézi aláírás gyűlt össze, további kétezer az interneten. Sztuflák Gyula Ede ötletgazda az Erdon.ro-nak elmondta: csak az ortodox húsvét után, április 15-e körül nyújtják be az önkormányzathoz az íveket, addig szeretnének még legalább ezer kézjegyet begyűjteni. Jó lenne, ha az online aláírások száma is kétezer fölé emelkedne.

A Magnólia téri aláírásgyűjtés kapcsán a civil kezdeményezés vezetője kifejtette: eleinte főleg az idősebb generáció tagjai írtak alá, voltak olyanok, akik csak ezért a város másik részéből utaztak a Rogériuszra. Az utolsó napokon megjelentek a fiatalok is, sőt, csatlakoztak a román nemzetiségűek is a kezdeményezéshez. „Az utóbbi napokban négy-hat román nemzetiségű is aláírt naponta, akik elmondták, hogy nekik semmi ellenvetésük az ellen, hogy Szent László szobra a főtéren álljon” – mondta Sztuflák.

Fotó: Facebook.com/Szent László szobrot a váradi Szent László térre

    

Hirdetés