Nagyon kajálják Londonban a székely kenyeret

Olyannyira, hogy bővíteni kell az ott megnyitott pékséget.
Hirdetés

Terjeszkedik a Ionescu&Diószegi Bakery. A háromszéki pékmester angliai pékségét bővíteni kell, mert nagyobb a kereslet a pityókás házikenyérre, mint amennyit most elő tudnak állítani. A tervek szerint karácsonyra háromszorosára növelik a termelést.
Jelenleg a lutoni pékségben 1200–1300 kenyeret sütnek, amit főleg az angol főváros északi részén forgalmaznak. Most további üzletekbe is szállíthatnának, ám a jelenlegi kapacitással nem lehet többet sütni.

„Felszerelünk még egy kemencét, és üzembe állítunk még egy autót. Ezzel gyakorlatilag megkétszerezzük a termelést, és London újabb részét födjük le kenyérrel” – bizakodik Diószegi László.

A pékmester szerint egyelőre csak pityókás házikenyeret és veknit tudnak előállítani, pedig valószínűleg volna keletje a termékskála többi elemének, a kalácsoknak és egyéb péksüteményeknek is. Jelenleg hat alkalmazottja van a lutoni üzemnek, most még két péket küldenek ki. Valamennyi alkalmazott háromszéki, akik egy-két év után visszatérnek Sepsiszentgyörgyre.

Kép: Henning János

Hirdetés