Perrel riogatja Borboly az uh.ro újságíróját

Egy három kilométeres, rossz állapotban levő megyei út miatt esett egymásnak Borboly Csaba és Egyed Ufó Zoltán. Előkerültek a régi sérelmek is.
Hirdetés

Ezt az aszfaltozást is elsumákolták? címmel közölt a napokban képriportot az Uh.ro udvarhelyi hírportál, melyben Egyed Ufó Zoltán DJ 136 B megyei út Farkaslaka és Székelypálfalva közötti három kilométeres szakaszának siralmas állapotára hívta fel a figyelmet. Véleménye szerint az utat „meggányolták” az építésnél, az aszfalt széle megsüllyedt, van ahol felpúposodott és szétrepedezett. Az út szélesítésekor leterített aszfaltszőnyeg hajlékony, mert nincs becsületes alapozása – állapítja meg Ufó.

A szélesítést három évvel korábban a Stravia cég végezte el, mely az újságíró szerint nem megfelelő alapanyagokkal dolgozott.

„A Stravia nem egy akármilyen halandó cég, hanem Borboly kiválasztott cége, s nem véletlenül eresztett mély gyökereket (a mély útalap helyett) az ígéretek földjén, Hargita megyében” – írja Ufó. A tavalyi nagy áradás idején súlyosan erodálódott az út, a hatóságok pedig semmit sem tettek, hogy megállítsák a folyamatot. Az útmegerősítési munkálatokkal korábban szintén a Stravia cég volt megbízva. Ufó végezetül arra hívta fel a figyelmet, hogy az útszakasz átadásakor, Borboly Csaba azt ígérte, hogy folytatják az aszfaltozást Firtosváralja és Énlaka irányába, amire végül nem került sor – bizonyára kivárják, hogy ismét kampányidőszak legyen.

A képriportban megfogalmazott vádakra szombaton hevesen reagált Hargita megye tanácselnöke. Honlapján közzé tett írásban Borboly azt állítja, hogy az Egyed Ufó Zoltán által dokumentált úthibák egy része olyan hiba, amelyekért 2015 novemberéig a kivitelező felel. Másrészt pedig azt hangsúlyozta, hogy

a fotókon szereplő útalap-alámosások, illetve a feltüremkedés tulajdonképpen árvízi károsodásnak számítanak.

A politikus emlékeztetett arra, hogy tavaly Tusványos idején nagy károkat okoztak az áradások a térségben, az erre a célra kapott kormánypénzekből pedig nem mindenre futotta. „E károk bemutatása egy olyan cikkben, amelynek a címe, hogy elsumákoltak valakik valamit, azt gondolom, szakmai hiba, ugyanis a tényfeltárás is egy szakma, és egy tényfeltárótól elvárható, hogy tájékozódjon, dokumentálódjon, amikor állít valamit, mert Egyed Ufó nemcsak fotózik, hanem állít is kemény dolgokat, megalapozatlanul, olyan feltételezésekbe bocsátkozik, amelyek megalapozottságuk esetén akár büntetőeljárás kezdeményezéséhez is alapot nyújthatnának.” – írja Borboly.

Azt vágja Ufó fejéhez, hogy a 2012. évi választási kampányban az EMNP megrendelésére ő készítette el a falavattam.ro nevű lejárató oldalt. Szerinte a dolog visszafele sült el, ugyanis a kampány elején még Hargita megyében 20 százalékon álló EMNP-nek sikerült  a választás napjára 10 százalékra lefaragnia magát, köszönhetően Ufó felavatós kampányának. Borboly egyébként egy üveg keresztúri bort ajánlott fel annak az olvasójának, aki először jelzi neki, hogy a felavatós honlap melyik fotójában maradt benne Egyed Ufó Zoltán névjegye. Azzal zárja írását, hogy jelezni fogja Kovács Péternek, hogy

a soron következő Ezüstfenyő RMDSZ-díjat Ufónak adják, ha már ilyen hasznos szereplője volt 2012 tavaszán az RMDSZ Hargita megyei kampányának.

Hirdetés

Az adok-kapok hozzászólások formájában folytatódott Borboly honlapján. Ufó azzal érvelt, hogy ha valóban az árvíz miatt süllyedt meg a Stravia által alapozott útszél, akkor a régi útra fektetett aszfaltnak is meg kellett volna süllyednie. Szerinte ez igazolja, hogy a Stravia által épített útnak nem volt rendes alapja. Ami a felavattam.ro-val kapcsolatos vádat illeti Ufó tagadta, hogy köze lenne a gúnyoldalhoz, és azt kérte, hogy a lejáratási kísérlet helyett Borboly inkább javíttassa meg a szóban forgó utat.

Fotó: uh.ro

Hirdetés