só-show
fsandor
2015. február 16. hétfő, 13:36
Rendkívül népszerű a turisták és a gyógyulni vágyók körében.

Annyira vonzó turisztikai és egészségügyi célpont a parajdi sóbánya, hogy meg kell nyitni egy újabb hajdani tárnát a turisták és a légúti betegségeiket kezeltetni kívánók számára.

Sebestyén József, a bánya igazgatója szerint tavaly 525 ezren fordultak meg a a bánya látogatók számára megnyitott részeiben, ez 150 ezerrel több, mint 2013-ban.

A megnyitni tervezett tárna – ahol az 1970-es években folyt kitermelés – 24 méterrel a jelenlegi alatt húzódik. Ebben az új részben kezelőbázist terveznek létrehozni, nem a turistáknak szánják. A beruházás értéke 2-3 millió euró.

Az igazgató szerint elkezdődött a tárnához vezető út kifúrása. A munkálatok egy évig tartanak, mivel a 300-400 méter hosszú járatot kézi munkával vágják.

(fotó: Főtér.ro)

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/7796
Megkávéztatják a fáradt sofőröket az ünnepek alatt a magyar és román rendőrök.
Egyszerű matematika az egész: 210 ezer autóra alig 50 ezer parkolóhely jut.
Itt a lista, amelyiken ellenőrizheti, hogy az Ön települése köztük van-e.
Kolozsvár, Nagyvárad, Arad és Temesvár a hétvégén hivatalossá teszi koalícióját.
Ezt szokták mondeni azok a tökéletlen alakok, akiket a pártdinamika kulcspozíciókba juttat. Mindenki hibás, csak ők nem.
Amúgy Papp Attila Zsolt álnéven jár közöttünk. És bemutatták az új verskötetét Tengerkolozsváron, Vízierdélyben. Kicsit felugrottunk mellé a költői trámvájra.
Bő fél évvel később szóltak a magyaroknak is, hogy bonzsúr, alá lehet írni. Legfeljebb a Partiumra lett volna esélyük, de Románia győztesként azt is vitte.
Nem, kedves Olvasónk, ez nem vicc. De. Vagyis hát nem.
Még idén felavatják az új utasfelvételi részleget, de már készülnek az új terminál tervei is.
Az nem úgy van a gyulafehérvári nyilatkozatban, ahogy le van írva. Ja, a rendkívül okos szerző nagy tisztázási igyekezetében összekeveri a szemiotikát (jeltan) a szemantikával (jelentéstan).
Hiába esküdözött a FCSB főjuhásza, hogy őt nem győzhetik le a magyarok a centenárium alkalmából.
Párhuzamos valóságokat szül a kisebbségi jogok kérdése Erdélyben. Abban azonban mindenki egyetért, hogy csak papíron léteznek.
A klasszikus dió-alma-mogyoró már a múlté, manapság sokkal rafináltabb meglepetések terhelik a Mikulás zsákját és a szülők pénztárcáját.