só-show
csubakka
2015. február 16. hétfő, 13:36
Rendkívül népszerű a turisták és a gyógyulni vágyók körében.

Annyira vonzó turisztikai és egészségügyi célpont a parajdi sóbánya, hogy meg kell nyitni egy újabb hajdani tárnát a turisták és a légúti betegségeiket kezeltetni kívánók számára.

Sebestyén József, a bánya igazgatója szerint tavaly 525 ezren fordultak meg a a bánya látogatók számára megnyitott részeiben, ez 150 ezerrel több, mint 2013-ban.

A megnyitni tervezett tárna – ahol az 1970-es években folyt kitermelés – 24 méterrel a jelenlegi alatt húzódik. Ebben az új részben kezelőbázist terveznek létrehozni, nem a turistáknak szánják. A beruházás értéke 2-3 millió euró.

Az igazgató szerint elkezdődött a tárnához vezető út kifúrása. A munkálatok egy évig tartanak, mivel a 300-400 méter hosszú járatot kézi munkával vágják.

(fotó: Főtér.ro)

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/7796
Az amúgy civilizáltabb hangvételű szövegből ismét csak az derül ki, hogy a magyarok, meg az oroszok, az EU... és a sorok között ott remeg a hazafias Erdély-féltés is.
Hát, ehhez nagyon nincs mit hozzáfűzni. Sabin Gherman írása az idei magyar nemzeti ünnep alkalmából. A centenáriumi évben.
Nem volt ellenfele a hivatalban levő államfőnek.
Nem az útviszonyoknak megfelelően autóztak.
Szombaton ünnepélyes keretek között tették le az új épület alapkövét.
Leállíttatták a kulturális és oktatási ügyekkel foglakozó British Council tevékenységét is.
Cătălin Cherecheș éppen a magyar nemzeti ünnepen sokkolta az ünneplő közösséget azzal, hogy nekiment a Németh László Elméleti Líceumnak.
Kattintás után kiderül! (Vagy nem, de legalább szavazhat róla.)
A „párhuzamos állam” elleni küzdelem szellemében a SRI és a DNA kapcsolatára kíváncsi a kormány.
És hogyan emlékezzünk rá? 1848 a népünnepély, az erőszak és a megdicsőülés között.
Eddig az volt a román diskurzus központi témája, hogy jaj, a magyarok elrabolták a nemzeti gázt. Most meg az, hogy a magyarok tulajdonképpen ráfaragtak a gázügyletre.
Arra kérik a magyarokat, hogy a napokban ne utazzanak Kárpátaljára.
Románia kettészakadt. Az egyik része Európához tartozik. A másik valamiféle fanarióta nagybirtokhoz. Sabin Gherman írása.
A mostohává forduló idő sem zavarta el a legkitartóbb ünneplőket.